Doorstart en nieuw adres Cortina

27 september 2021

Abodee BV, Moleskine.jpgdochter van Interhal Holding BV in Breda, heeft recent overeenstemming bereikt met de curator van Cortina BV met betrekking tot de doorstart van de bedrijfsactiviteiten van deze agent/distributeur. Cortina heeft een aantal merken in de portfolio die onder meer worden verkocht via boekhandels, cadeauwinkels en webshops.

Een belangrijk merk van Cortina is het Italiaanse Moleskine, bekend om de bijzondere notitieboeken. Cortina is de excthe Curve.jpglusieve agent van Moleskine in Nederland. Behalve de overname van activa is ook een aantal personeelsleden van Cortina overgenomen. Het Cortina-team blijft gevestigd in Amsterdam. 
 
De overname van Cortina is een mooie uitbreiding van het merkenprogramma van Abodee. Naast het agentschap van Moleskine is Cortina ook actief als groothandel en importeur van onder andere de kaartenmerken Archivist en Forever Cards, het cadeaumerk Gift Republic en het stationerymerk Octagon.  
 
Begin september is het team van Cortina naar het herkenbare kantorengebouw The Curve aan de T.T. Vasumweg 58 in Amsterdam verhuisd, pal voor het voormalige NDSM-terrein. De logistieke werkzaamheden zullen plaatsvinden vanuit het hoofdkantoor en het magazijn van Interhal en Abodee in Breda.  
 
www.cortina.nl
www.abodee.nl
www.interhal.nl