SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Otto Simon: focus in huishoud op Marskramer en neutrale winkels

28 oktober 2021Marskramer nb.jpg

Otto Simon, gevestigd in Almelo, heeft amper twee maanden geleden de huishoudformules Marskramer, Novy, Prima, Groothandel Gouda en de speelgoedformule Toys2Play overgenomen van Audax. Ondertussen zijn de ontwikkelingen in volle gang. Otto Simon legt daarbij de focus op twee ondernemersgroepen: de formulewinkels (Marskramer, Top1Toys) en de neutrale winkels.

Met betrekking tot huishoud leMarskramer afb.jpggt Otto Simon het accent op de Marskramer-formule. Dit betekent dat de formules Novy en Prima geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Met de desbetreffende ondernemers wordt gesproken over een mogelijke overstap naar Marskramer. Dat is al mogelijk tegen een zeer geringe investering. Maar zij kunnen ook een neutrale koers volgen onder de eigen naam.

De leden die voor Marskramer kiezen, krijgen veel exclusieve lijnen, mediacampagnes, goede prijzen, speciale acties en veel publicitaire ondersteuning. De Marskramer-formule wordt de komende periode verder ontwikkeld en ondergaat een upgrading. Dit gebeurt in samenspraak met de ondernemers die een belangrijke rol in dit proces krijgen en wordt gevisualiseerd in de nieuwe Pilotwinkel Huishoud die inmiddels in het hoofdkantoor van Otto Simon in Almelo is geopend. Deze Pilotwinkel staat naast de reeds bestaande Top1Toys Pilotwinkel.

De neutrale, zelfstandige ondernemer die onder de eigen naam blijft opereren, kan natuurlijk ook inkopen bij Otto Simon. Zij profiteren van het ruime, actuele assortiment, logistieke voordelen - zoals lage besteleenheden - en mogelijk publiciteit op maat. Ook deze groep is voor Otto Simon zeer belangrijk.

Lees de uitgebreide reportage in de uitgave van Gemengde Branche die op 11 november verschijnt.