SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

3i Group plc investeert in Mepal

29 november 2021mepal producten afb.jpg

3i Group plc (3i) heeft aangekondigd in Mepal te investeren om verdere groei te bewerkstelligen in Mepal’s bestaande kernmarkten Nederland, België en Duitsland én nieuwe markten te ontwikkelen in Europa. Daarnaast wil 3i de online business van Mepal uitbreiden. 3i is een toonaangevende, internationale investeerder. Ook Action en Hans Anders maken deel uit van de portfolio. Over de hoogte van de investering is niets bekendgemaakt.

“We mepal producten.jpgzien substantiële internationale groeikansen door bestaande online mogelijkheden verder uit te bouwen en de sterke positie in retailkanalen in Nederland, Duitsland en België breder te benutten. We kijken ernaar uit om met Rutger de Korte en zijn team samen te werken om de ambities van Mepal als premium huishoudmerk te realiseren”, zegt Pieter de Jong, Co-Head Private Equity van 3i, in een reactie op de voorgenomen investering. 
 
Mepal heeft een sterke focus op duurzaamheid; de meeste producten zijn gemaakt van 100% recyclebare materialen en worden met trots gemaakt in Nederland. Klanten kunnen onderdelen nabestellen om de levensduur van hun producten te verlengen en de producten zelf helpen voedselverspilling tegen te gaan, evenals het gebruik van wegwerpverpakkingen, zoals plastic zakken en wegwerpbekers en -flessen. 
 mepal isoleerbeker.jpg
“Mepal is een zeer sterk merk met een 70-jarige geschiedenis”, zegt Rutger de Korte, CEO Mepal. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met 3i als partner onze groeiambities de komende jaren kunnen waarmaken door onze klanten te verrassen met slimme en innovatieve producten die een leven lang meegaan.” 
 
De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring van de mededinging autoriteiten.