SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Brabantia neemt Lékué over

30 december 2021

Brabantia heeft de overnLekue.PNGame aangekondigd van het Spaanse merk Lékué, dat innovatieve ‘food enjoyment’ en ‘on the go’-producten aanbiedt. Brabantia wil met de overname de groei versnellen en haar portfolio verder uitbreiden. Daarnaast biedt de overname van Lékué synergievoordelen voor Brabantia op het gebied van sales en logistiek in Zuid-Europa.

Het merk Lékué blijfLekue afb.jpgt na de overname gehandhaafd. CEO Rafael Sebastián behoudt ook de dagelijkse leiding over Lékué. Brabantia heeft de ambitie om in de toekomst nog een aantal overnames te doen om zo de groei in de komende jaren te versnellen.

Momenteel worden de producten van Lékué in 70 landen verkocht. Daarbij ligt de focus op Zuid-Europa. Met de slagkracht van Brabantia kan Lékué verder groeien en de marktpositie in Noord-Europa uitbouwen. Anderzijds kan Brabantia door de overname van Lékué ook gebruik gaan maken van de logistieke hub in Zuid-Europa en dit biedt het bedrijf de mogelijkheid om nog sneller te grlekue afb 2.jpgoeien in onder andere Frankrijk en Spanje.

Tijn van Elderen, CEO van Brabantia: “Ik ben ontzettend blij met deze overname. Het is onze tweede overname en we hebben hiermee drie sterke merken in huis die het leven net even wat mooier, plezieriger en duurzamer maken. Deze overname levert tevens een mooie bijdrage aan onze internationale groeidoelstellingen. Lékué biedt fraaie ‘food enjoyment-producten’ aan die complementair zijn aan het huidige Brabantia assortiment. Wij creëren hiermee een internationaal merkenplatform in het midden- tot hogere segment van interieur- en huishoudelijke producten. Het is onze ambitie om dit platform in de toekomst nog verder uit te bouwen.”

Bij het kantoor en warehouse van Lékué in Barcelona en in de fabriek in Suzhou (China) werken ongeveer 100 medewerkers. De bedrijven hadden in 2020 samen een omzet van 161 miljoen euro. Over de hoogte van het overnamebedrag doen beide partijen geen uitspraken.