SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Messe Frankfurt voegt vakbeurzen samen. Ambiente, Christmasworld, Creativeworld worden één

28 februari 2022Messe Frankfurt.jpg

Onder het motto Home of Consumer Goods gaat Messe Frankfurt vanaf 2023 de internationale vakbeurzen voor consumentengoederen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld samenvoegen. De beurzen behouden wel hun eigen naam. Ambiente en Christmasworld vinden plaats van 3-7 februari 2023, Creativeworld start één dag later. Met deze ingrijpende beslissingen wil Messe Frankfurt haar toonaangevende beurzen gereedmaken voor een nieuwe toekomst: ‘one time, one place, in Frankfurt’.

De vierde grote vakbeurs, Paperworld, verdwijnt van de beurskalender, althans in Frankfurt. Deze beurs wordt wel op diverse locaties buiten Europa georganiseerd. De productgroepen van Paperworld worden verdeeld over Ambiente, Christmasworld en CreativeworlHome of Consumer goods.PNGd. Daarvoor wordt tijdens de Ambiente een nieuwe ‘wereld’ gecreëerd: Working, met onder meer een aanbod van kantoorartikelen. De werelden Dining, Giving en Living blijven bestaan.  
 
Global Sourcing op eigen benen 
Ook worden de Global Sourcing secties, zeg maar het Aziatische massa aanbod van Ambiente, Christmasworld en Creativeworld, gebundeld. Tevens wordt Global Sourcing als een zelfstandig merk gepositioneerd op andere locaties en op andere tijden. Global Sourcing biedt nu het grootste Aziatische aanbod van massa consumptiegoederen buiten Azië zelf. De laatste grote verandering is dat er in de zomer van 2023 in Frankfurt een regionale beurs komt op het gebied van design en lifestyle.