SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Brabantia ook in 2021 fors gegroeid

31 maart 2022Brabantia pand.jpg

Brabantia Holding sluit een bijzonder jaar af met een totale omzet van € 168 miljoen*. Dit is een stijging van 17%* ten opzichte van 2020. Hiermee bleef het Nederlandse interieur-designmerk ook in 2021 fors doorgroeien. “We hebben wederom een uitzonderlijk jaar achter de rug waarin we, net als in 2020, ons beste beentje voor hebben moeten zetten om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Ik ben ontzettend trots op ons team en onze retailers die ervoor gezorgd hebben dat steeds meer consumenten Brabantia in huis hebben”, aldus Tijn van Elderen, CEO van Brabantia.

Enkele hoogtepunten vorig jaar waren deBrabantia Cradle 2 Cradle 3-2022.jpg start van de nieuwbouw in mei van het Brabantia Design Center in Valkenswaard, de overname van het Spaanse merk Lékué in december en het verkrijgen van het Cradle to Cradle Silver certificaat voor StepUp pedaalemmers en Sort & Go afvalemmers. 
*Resultaten 2021 zijn inclusief DutchDeluxes en Lékué. Brabantia Lekue 3-2022.jpg
 
Brabantia en WeForest planten meer dan 2.6 miljoen bomen
In de strijd tegen de opwarming van de aarde, werkt Brabantia samen met WeForest, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor herbebossing om woestijnvorming te voorkomen. Er zijn sinds de start van de samenwerking in 2014 al 2.641.103 bomen geplant voor verkochte droogrekken en droogmolens. 
WeForest plant bio-diverse bossen over de hele wereld. Dit zorgt niet alleen voor een vermindering van de opwarming van de aarde, het zorgt ook voor meer banen voor de plaatselijke bevolking.