SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Dag van het Vakcentrum, een eerste terugblik

28-04-2022

Dag van het Vakcentrum-2022-70.jpgIn het spectaculaire decor van Studio 21 in Hilversum vond afgelopen maandag de Dag van het Vakcentrum 2022 plaats.

Algemene ledenvergadering

Tijdens de ALV werden het jaarverslag, de financiële verantwoording en de begroting van het Vakcentrum goedgekeurd. Het Jaarverslag is te lezen op de site van het Vakcentrum. Tijdens de vergadering werd de uitdagende corona-periode besproken en ingegaan op de huidige economische en politieke situatie. In een persbericht heeft het Vakcentrum haar zorgen geuit over de symboolpolitiek waarbij men vaak geen oog heeft voor de bredere gevolgen van de voorgenomen maatregelen.

Bram de Jong erelid

De algemene vergadering benoemde afscheidnemend penningmeester Bram de Jong tot Erelid van de vereniging ‘wegens zijn verdiensten voor de detailhandel in het algemeen en de vereniging Vakcentrum in het bijzonder’.

Dag van het Vakcentrum-2022-94.jpgCongres “De toekomst creëren we zelf’

Humberto Tan presenteerde tijdens het congres ‘De toekomst creëren we zelf’ een boeiende talkshow. Zo werden de resultaten van een Vakcentrumonderzoek onder franchisenemersverenigingen besproken (zie overig nieuws). Hiervoor nam onder andere Martijn Wolswijk, Intertoys-ondernemer en voorzitter van Franchisevereniging Intertoys, plaats aan tafel.

In het kader van het gesprek over duurzaamheid (“Duurzaamheid is eigenlijk een verkeerd woord. Daar zit het woord ‘duur’ in en daar houden we niet van in Nederland. Eerlijk is al beter.”) was in een korte video te zien hoe Roel Heerschap onlangs het 250e Super Supermarkt Keurmerk ontving voor zijn winkel Weert Molenakkerplein.

De discussie met jonge ondernemers was inspirerend en aansprekend. “Geef jongeren die in de winkel werken meer vertrouwen en verantwoordelijkheid. Betrek ze bij het bedrijf. Laat ze actief meedenken, meepraten. Dat betaalt zich uit.” Een van de deelnemers aan het gesprek was Tim Cornelissen – van der Beek, van kookwinkel De Gruijter in Sliedrecht.

In een afsluitend gesprek met VVD-kamerlid Hawre Rahimi werden nog eens de zorgen met de inperking van de flexibele arbeid en andere actuele onderwerpen besproken. “Geef ondernemers de ruimte om te ondernemen. Teveel regeldruk beperkt de lust tot ondernemen. Slecht voor de economie en de lokale werkgelegenheid.”

Met een heerlijk kaasbuffet en een drankje werd de middag uitgebreid nabesproken. Daarbij was ook duidelijk te merken dat iedereen blij was om elkaar weer ‘live’ te zien en te spreken.

Vakcentrum logo DEF 72dpi.png