SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Allinox herlanceert eigen merk: Focus op Alva in Nederland

31 mei 2022nieuwsbrief.jpg

Het Belgische pannenmerk Alva, onderdeel van Allinox, is klaar om opnieuw de Nederlandse markt te veroveren. Ditmaal in een volledig nieuw jasje. In maart is ook de geheel vernieuwde website online gegaan. Nobscot, dochteronderneming van Allinox, neemt de verkoop en distributie van het merk op zich in Nederland.

De tijd is rijp …

Het merk Alva en Allinox zijn in de handel zeker niet onbekend. Echter, doordat de focus bij Allinox op private-label lag, verdween Alva toch langzaamaan naar de achtergrond. Sinds dat bij Allinox vorig jaar diverse veranderingen in de organisatie plaatsvonden, vond de familie de tijd rijp om weer actief met Alva in Nederland aan de slag te gaan. 

Nieuwe look & feel alva fores.jpg

Bij de herlancering van Alva is ook voor een geheel nieuwe ‘look & feel’ gekozen, waarbij de transformatie van een gewild productmerk naar een begeerd lifestylemerk centraal staat. Dat komt in allerlei uitingen terug. Het logo is vervangen door een meer eigentijdse, modernere variant. Er is een nieuwe website gekomen die deze ‘look & feel’ uitstraalt. Verpakkingen en het in-store communicatiemateriaal zijn vernieuwd en verduurzaamd. Zo wordt daarvoor geen plastic meer gebruikt maar karton.

Zes verschillende collecties

Alva start in ons land met zes verschillende collecties. Maestro, Zurich en Chef zijn drie verschillende roestvrijstalen series pannen. Forest bestaat uit een wok en koekenpan en is gemaakt uit koolstofstaal dat voorzien is van een natuurlijke, vooraf ingebrande antikleeflaag. De greep is van prachtig acaciahout. Met Nori lanceert Alva een assortiment gietijzeren pannealva.jpgn. Ten slotte is er de Energy-serie met gietaluminium grill- en koekenpannen. Deze pannen beschikken over een duurzame, keramische antikleeflaag. 

Verschillende materialen dus voor verschillende kookmethodes. De series zijn bewust nog niet diep opgezet maar vooral bedoelt als een start. Naar aanleiding van vragen van de consument en de markt kunnen meerdere pannen aan de diverse series worden toegevoegd.

Nobscot verkoopt en distribueert Alva op de Nederlandse markt. Accountmanager voor Nederland is Johan Vroomen, johan@nobscot.eu. www.alva-cookware.com