SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Gaat u mee naar Chicago? Schrijf dan nu in voor de GIA 2022-2023

28 juli 2022gia_retail.jpg

U kunt zich nog altijd inschrijven voor de Global Innovation Award the Netherlands (GIA) 2022-2023. Deze prijs, een initiatief van de Amerikaanse International Housewares Association, is bedoeld als een wereldwijde stimulans voor detaillisten die zich onderscheiden binnen hun branche (kitchen & dining). Wint u, dan gaat u volgend jaar geheel verzorgd mee naar Chicago!

Chicago shutterstock_478360651

Om voor de titel Global Innovation Award the Netherlands 2022-2023 in aanmerking te komen, stellen de kandidaten een portfolio samen over hun winkel, inclusief foto’s. U krijgt daarvoor een evaluatieformulier met vragen toegestuurd, die u kort en bondig moet beantwoorden. U dient te beargumenteren hoe onderscheidend de winkel is met betrekking tot het concept, de marketing, promotie, innovatie, service en visual merchandising. Dit moet zoveel mogelijk met foto’s geïllustreerd worden. De inzendtermijn voor het inleveren van de portfolio’s sluit op vrijdag 16 september. Daarna kiest een jury wat de beste Nederlandse inzending is en dus wie de ‘national winner’ wordt. Eind november, begin december is er een belangrijk PR-moment als de jury in de winkel het winnaarscertificaat overhandigt.

Wie is ‘the best of the best’?

Indien u de Nederlandse winnaar wordt, dan vliegt u volgend jaar maart geheel verzorgd naar Chicago, waar u de gast bent van de International Housewares Association. Dit is de organisator van The Inspired Home Show, de internationale vakbeurs die van 4 tot en met 7 maart 2023 wordt gehouden. Behalve de Nederlandse winnaar verzamelen zich dan in Chicago ook alle andere ‘national GIA-winners’ uit circa dertig landen. Tijdens een gala-avond ontvangen de ‘national winners’ de officiële Global Innovation Award. Tevens wordt bekendgemaakt welke vijf detaillisten zich ook Global Honoree mogen noemen. Dit is een extra onderscheiding als ‘the best of the best’. De Global Honorees worden kort voor de beurs gekozen door een uit retailspecialisten bestaande, internationale jury, aan de hand van de portfolio’s die alle ‘national winners’ hebben ingestuurd.

Waarom meedoen?

Wilt u uzelf een spiegel voorhouden waar u staat met de winkel? Wilt u kort voor een drukke periode in de winkel de beschikking krijgen over een krachtig PR-instrument waarmee u de (lokale) pers haalt? Wilt u geheel verzorgd mee naar Chicago? Meld u dan nu aan! Stuur een mail aan r.antonissen@vakcentrum.nl o.v.v. GIA aanmelding 2022-2023. Wij nemen dan contact met u op en sturen u het evaluatieformulier toe.

De Global Innovation Award Netherlands wordt georganiseerd door dit vakblad en gesponsord door: 

MEPAL.jpg