SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Nieuwe en duurzame hoofdkantoor Brabantia officieel geopend

28 juli 2022Brabantia opening.jpg

Op 10 juni is B.Home geopend, het nieuwe en duurzame hoofdkantoor van Brabantia in Valkenswaard. Onder toeziend oog van het personeel, de familie en betrokkenen bij de bouw, verklaarden CEO Tijn van Elderen en de burgemeester van Valkenswaard Anton Ederveen, het gloednieuwe pand officieel voor geopend. Samen met Matthijs van Dijk, de jongste aanwezige van de vijfde generatie van het familiebedrijf, plaatsten zij hiervoor een timecapsule onder een glazen plaat naast B.Home.

Duurzaam design
Het nieuwe hoofdkantoor is ontworpen volgens de ontwerpprincipes van BREEAM. Zo is het volledig houten skelet demontabel en zijn veel toegepaste materialen ‘Cradle to Cradle’-gecertificeerd en herbruikbaar. Het dak is voorzien van zonnepanelen en vegetatie en Brbanbita Bhome.jpgvoorziet in de eigen energievoorziening. Regenwater wordt zoveel mogelijk opgevangen en de inrichting is met het oog op duurzaamheid tot in detail uitgevoerd. Het thema van het interieur is ‘ontmoeting’: informele werkplekken, koffiecorners en transparante puien zorgen voor een optimale interactie tussen de medewerkers.  
  
100% circulair design in 2035
Tijn van Elderen, CEO bij Brabantia: “We zijn enorm trots en blij met ons nieuwe duurzame pand waarmee we niet alleen een hele inspirerende werkomgeving voor onze collega’s hebben gecreëerd, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Als familiebedrijf doen we er namelijk alles aan om een betere wereld achter te laten voor de volgende generatie. Zo streven we er naar om 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen te gebruiken in onze producten en is het onze doelstelling om in 2035 de stap te hebben gemaakt naar 100% circulair design. Het nieuwe hoofdkantoor B.Home sluit hier perfect bij aan.” De eyecatcher aan de Leenderweg 182 is tevens de nieuwe thuisbasis van zusterbedrijf Dutchdeluxes. 
 
Van links naar rechts op de foto: Tijn van Elderen, Matthijs van Dijk en burgemeester Anton Ederveen.