SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Welkom op The Inspired Home Show, van 4-7 maart 2023 in Chicago!

AdvertorialDerek Miller afb.jpg
29 september 2022

Derek Miller is President en CEO van de International Housewares Association (IHA), die de belangen behartigt van Amerikaanse bedrijven die opereren in de ‘home & housewares’ industrie. De IHA is tevens organisator van The Inspired Home Show, de internationale vakbeurs die volgend jaar van 4-7 maart in Chicago plaatsvindt. Miller kijkt terug en vooruit.

Inspired Home Show 2022 + data.jpgHoe kijkt u terug op The Inspired Home Show 2022. Was het goed om weer in Chicago te zijn?

Miller: “The Inspired Home Show 2022 was zeer succesvol. Hoewel het aantal exposanten en bezoekers lager was in vergelijking met het niveau van vóór de pandemie, maakte de zeer hoge kwaliteit van de bedrijven die wél deelnamen de show tot een succes. Belangrijke inkopers en exposanten meldden dat ze langere en zinvollere ontmoetingen hadden. Je merkte ook duidelijk hoe belangrijk het was om, na een afwezigheid van twee jaar, elkaar weer ‘face-to-face’ te ontmoeten en met eigen ogen te zien wat er binnen de verschillende sectoren allemaal gebeurt. Dit versterkte de waarde van de show aanzienlijk!”

Welke trends domineren momenteel in ‘home & housewares’?

Miller: “Naarmate economische zorgen het nieuws domineren en consumenten de effecten van de toegenomen inflatie voelen, zullen zij zich meer richten op de thuissituatie. Dat zag je ook tijdens de pandemie toen consumenten voor het merendeel thuis kookten en aten. Die trend zet zich door. Je ziet dat veel Amerikanen het thuis koken hebben (her)ontdekt. In het verlengde zie je dat consumenten echt op zoek zijn naar informatie om hun culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Tevens is er meer vraag naar diverse huishoudelijke producten om eten voor te bereiden en te koken zodat culinaire dromen kunnen worden waargemaakt.”

 
Inspired Home Show beursvloer.jpgWat mogen bezoekers niet missen op The Inspired Home Show 2023? 

Miller: “The Inspired Home Show doet zijn naam eer aan en dan heb ik het niet alleen over de inspirerende nieuwe producten die door de exposanten worden aangeboden. Er zijn allerlei presentaties en educatieve sessies waar je als retailer veel informatie en ideeën vergaart die je in je dagelijks opereren kunt inzetten om beter, authentieker voor de dag te komen. In 2023 opent de show met de New Exhibitor Preview en Trending Today, om bezoekers een voorproefje te geven van wat er nieuw en opwindend is. Het Pantone ColorWatch Display biedt bezoekers opnieuw een inspirerende kijk op kleurtrends die van invloed zullen zijn op consumentenaankopen in 2024. De gia Global Innovation Awards-displays tonen de allerbeste nieuwe producten in dertien verschillende categorieën, alsmede bekroonde retailconcepten uit meer dan dertig landen. Verschillende keynote-presentaties geven inzicht in marktontwikkelingen en trends. In het Cooking Theater vermaken beroemde chef-koks de aanwezigen met ‘live cooking’. De Smart Home display en Inventors' Corner bieden bezoekers de mogelijkheid om merken en ontwerpers te ontmoeten die innovatieve producten aanbieden waarin de nieuwste technologie is verwerkt. En naast The Inspired Home Show blijft de stad Chicago een geweldige bestemming met toonaangevende retailers in ‘home & housewares’ zoals Williams Sonoma, Crate and Barrel, Sur La Table en The Container Store. Zij hebben allemaal flagshipstores in Chicago die de moeite van het bezoeken absoluut waard zijn. Elk jaar ontvangen we zeer positieve opmerkingen van internationale retailers over hoe inspirerend deze winkels zijn en wat zij daarvan leren. Om het bezoekers gemakkelijk te maken, zorgen wij voor een retailbrochure, met kaarten, zodat de winkels eenvoudig zijn te vinden. De dag na de beurs organiseren wij een gratis retailtour, voorafgegaan door een presentatie over de ontwikkelingen op de Amerikaanse retailmarkt. De retailtour voert langs enkele van de meest opwindende ‘home & housewares’-winkels in de buitenwijken van Chicago.”

Waarom zouden retailers uit het buitenland, of uit Europa, The Inspired Home Show moeten bezoeken?

Miller: “Op The Inspired Home Show staat een groot aantal exposanten uit meer dan vijftig landen, die elk jaar in maart duizenden nieuwe producten presenteren. In deze tijd van logistieke uitdagingen is product- en leveranciersdiversificatie van cruciaal belang geworden. Als zodanig brengt een bezoek aan de show duidelijke strategische voordelen met zich mee: retailers kunnen hier producten inkopen waarmee zij zich onderscheiden van hun concurrenten. Een ander u.s.p. is dat The Inspired Home Show de thuisbasis is voor veel Amerikaanse bedrijven en merken. Zij hebben in Chicago een veel uitgebreidere presentatie, ten opzichte van wat zij op beurzen buiten Amerika tonen. Ook dat biedt volop kansen!”

De situatie rond Covid-19 is nog onzeker. Hoe ga je daar als organisator mee om?

Miller: “We blijven de Covid-cijfers natuurlijk nauwlettend in de gaten houden en hoewel het nog steeds mogelijk is om het virus op te lopen, vertoont de meerderheid van de gevallen zeer milde symptomen, wat vrij bemoedigend is. Op de show in maart 2022 hebben we verschillende technieken geïmplementeerd om onze bezoekers veilig te houden, en dat kunnen we opnieuw doen als daar aanleiding voor is. Voor alsnog gaan we ervanuit dat iedereen The Inspired Home Show veilig kan bezoeken en we heten u graag van harte welkom, van 4-7 maart 2023 in Chicago!” 
 
Voor meer informatie: https://www.theinspiredhomeshow.com/  
 
Verschillende exposanten die in 2022 vanwege Covid-19 niet aanwezig waren, hebben zich weer aangemeld voor komende editie. Weten wie? bekijk hier de lijst.