SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Deur open of deur dicht?

31 oktober 2022winkel open deur dicht poster.JPG

Met de huidige energieprijzen is het belangrijk om verstandig om te gaan met het deurbeleid. Maak slim gebruik van de buitentemperatuur zolang dat kan en beperk het energieverbruik. Onderzoek heeft aangetoond dat klanten zich niet laten afschrikken door een dichte deur. Sterker nog: zij zitten met dezelfde hoge energiekosten en nemen zelf ook maatregelen. U kunt laten zien dat u ook uw verantwoordelijkheid neemt in de energiecrisis.

Energie besparen is goed voor de maatschappij, de natuur én voor ondernemers. Door de winkeldeur zoveel mogelijk dicht te houden en ’s nachts zo mogelijk de verlichting uit te zetten, laten we zien dat we onze bijdrage leveren aan het voorkomen van verspilling. Daarnaast is het uit kostenoogpunt bittere noodzaak. Iedere situatie is anders. Grotere winkels hebben automatische schuifdeuren of luchtgordijnen. Kleinere panden over het algemeen niet. Foodwinkels maken graag gebruik van een lage buitentemperatuur om de winkel koel te houden. Non-food winkels hebben liever wat meer comfort. Het aantal keren dat een deur open en dicht gaat, verschilt en niet iedere ondernemer is eigenaar van het winkelpand.

Slimme regels

Energiebesparing vraagt dus om slimme, maar vooral passende maatregelen die ook voor uw medewerkers volstrekt duidelijk zijn. Een consequent beleid levert immers het meeste op. Het Vakcentrum stelt een paar slimme regels voor:

  1. Verwarming aan, voordeur dicht

Als de buitentemperatuur daalt onder 10 graden en/of de verwarming aangaat, wordt de voordeur gesloten;

  1. Airconditioning aan, voordeur dicht

Als volgend jaar de temperatuur stijgt tot boven de 25 graden en/of de airconditioning aangaat, wordt de voordeur gesloten;

  1. Etalage- en winkelverlichting brandt tot éé n uur na sluitingstijd

Tenzij dit afbreuk doet aan de veiligheid in de omgeving van de winkel;

  1. Vervang halogeenverlichting door led

Via het Vakcentrum ontvangen leden forse korting;

Op basis van deze regels kunnen ondernemers een eigen plan opstellen. Daarbij moet dan ook rekening gehouden worden met eventuele eisen van de brandweer zoals die gelden voor (nood)uitgangen.

Uw klant is natuurlijk altijd welkom!

En dat kunt u laten zien. Van de website van het Vakcentrum kunt u een poster downloaden waarmee u duidelijk maakt dat u open bent en waarom de deur is gesloten. Kijk op www.vakcentrum.nl/deurdicht