SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Global Innovation Award - Netherlands voor Warenhuis Vanderveen

30 november 2022GIA Netherlands VanderVeen Assen.jpg

Aan Warenhuis Vanderveen in Assen is de Global Innovation Award - Netherlands 2022-2023 toegekend, de Amerikaanse prijs voor ‘excellent retailing’. Het bijbehorende certificaat is vandaag overhandigd door burgemeester Marco Out van Assen aan Nico Vanderveen en Marijn Van der Veen-Eising. In maart 2023 strijdt Vanderveen in Chicago, met circa 30 andere ‘national winners’, om één van de vijf ‘Global Honoree Awards’.

Vanderveen iGIA Netherlands VanderVeen Assen team.jpgs allesbehalve een ‘standaard’ warenhuis te noemen. Vanaf 1985 hanteerde Vanderveen een eigenzinnige filosofie, waarbij het algemene warenhuis werd omgebouwd tot een warenhuis met gespecialiseerde shops. 

Met dit warenhuis, dat 125 jaar geleden werd gegrondvest door Antje van der Veen-Oldenburger, staat Vanderveen gezien het verkoopvloeroppervlak van 17.500 m2, op de tweede plaats in ons land. Blikvanger is de geheel glazen gevel aan het Koopmansplein, volgens een ontwerp van de internationaal gelauwerde architect Herman Hertzberger. In de loop van de decennia ontstond een shop-in-shop totaalwarenhuis, met een boeiende, dynamische mix van landelijk bekende ketens en 'local heroes', die zorgen voor authenticiteit en onderscheid. 

Koken & Tafelen19.jpg
Een van die shop-in-shops is de 500 m2 grote afdeling Koken & Tafelen waar Marijn Van der Veen-Eising (geen familie) de dagelijkse leiding heeft. De afdeling biedt een uitgebalanceerd assortiment op het gebied van koken en tafelen, met talloze kwaliteitsmerken. De afdeling werkt ook nauw samen met de afdelingen ‘Mercado’ (delicatessen, luxe eten en wijnen), ‘Trendhopper’ (woondecoratie) en ‘Hubo’ (schoonmaak- en huishoudartikelen). 17.pngDe meerwaarde die Vanderveen haar klanten dagelijks biedt, zit niet alleen in het brede aanbod. De meerwaarde zit ook in de wijze van presentatie, marketing en promotie waardoor Vanderveen zich uitstekend weet te profileren.gia retail logo dk pink.png

Aan de Global Innovation Award (GIA) doen circa 30 landen mee van over de hele wereld, die ieder één ‘national winner’ selecteren. Die strijden vervolgens in maart 2023 in Chicago, tijdens de Inspired Home Show, om één van de vijf ‘Global Honoree Awards’. Om voor deze ‘best of the best’-award in aanmerking te komen, maken alle ‘national winners’ een portfolio over hun bedrijf, die door een internationale vakjury wordt beoordeeld. Daarbij wordt vooral gelet op het concept, service, innovatie, personeelsbeleid en visual merchandising. Bekijk hier een video van Vanderveen.

De organisatie van GIA Netherlands is in handen van dit vakblad en wordt gesponsord door: mepal.jpg