SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Kwaliteits-obsessie brengt Boska B Corp certificering

29 december 2022boska b corp.png

BOSKA Food Tools uit Bodegraven mag zich sinds 1 december naast hofleverancier ook een B Corp organisatie noemen. Dit is een titel voor bedrijven die verantwoord ondernemen op gebieden als milieu en medewerkers. Zo wil Boska in 2025 een levenslange garantie bieden op al hun producten. Dit geldt nu voor 49 procent van het assortiment. De overige 51 procent heeft een garantie van 10 jaar.

“We zijn gestopt met het maken van trendy varianten. Zo bestaat ons assortiment alleen uit zwart, wit en natuurlijke materiaalkleuren”, verklaart Martijn Bos, eigenaar van Boska. “Daarbij produceren we producten die voornamelijk gemaakt zijn van natuurlijke en sterke grondstoffen zoals steen, staal en hout. Omdat dit niet altijd duurzaam is, gebruiken we dit materiaal voor het maken van producten die levenslang meegaan. Dit resulteert in een assortiment met tijdloos design en streven we naar levenslange garantie.”

Boska wil vanaf 2025 klimaatneutraal en netto nul zijn. De toeleveringsketen van Boska maakt dat momenteel nog niet mogelijk. Er wordt gewerkt aan oplossingen zoals het verminderen van plastic in de producten, het ontwikkelen van plasticvrije verpakkingen en het implementeren van programma’s voor onder andere afvalverwerking. “Verzending is nog steeds een van onze grootste uitdagingen, maar we zijn op weg. In de tussentijd werken we samen met Justdiggit om onze CO2-uitstoot te compenseren. Justdiggit doet dit door te vergroenen om onze planeet te verkoelen en de biodiversiteit te herstellen. Tegelijkertijd werken we aan de vermindering van onze uitstoot”, aldus Bos.

De B van B Corp staat voor ‘benefit for all’ en wordt uitgegeven door de Amerikaanse non-profit organisatie B Lab. Om B Corp te worden, moet een bedrijf een positieve bijdrage leveren op het gebied van bestuur, milieu, werknemers, klanten en gemeenschap. Boska scoort met name goed op milieu, werknemers en klanten.

Bos vindt het belangrijk dat mensen zich gewaardeerd voelen binnen het bedrijf en het gevoel hebben erbij te horen. Daarnaast wordt het belangrijk gevonden dat ethisch handelen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan bij medewerkers en de leveranciers. De kantoren van Boska draaien volledig op groene stroom en dat geldt tot nu toe voor 18 procent van de leveranciers. Het bedrijf helpt zijn leveranciers om waar mogelijk over te schakelen op groene energie. Doel is dat 25 procent van de leveranciers in de komende jaren is overgeschakeld op groene energie. www.boska.com