SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Jubilerend BOSKA Food Tools wordt Hofleverancier

Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toe te kennen aan Bos Kaasgereedschappen B.V. te Bodegraven, beter bekend als BOSKA Food Tools. “Een kroon op ons werk”, aldus Martijn Bos, vierde generatie en eigenaar van BOSKA Food Tools.

Boska voor website Op de foto (v.l.n.r.): de waarnemend Burgemeester van Bodegraven E. van Heijningen, Martijn Bos, Joop Bos en Mariëtte Bos (ouders van Martijn), de commissaris van de Koning in Zuid-Holland drs. J. Smit

Op dinsdag 1 februari ontving de familie Bos uit handen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland (drs. J. Smit) en waarnemend Burgemeester van Bodegraven (dhr. E. van Heijningen) het Hofleveranciersschild.

Al 125 jaar maakt het familiebedrijf uit Bodegraven, bekend van de kaasschaven, -krullers en kaasfonduesets, ‘food tools’. Voor het Koningspaar is een echt collectorsitem gereserveerd; zij ontvangen binnenkort een unieke, zwarte kaasschaaf met een kroon van 48 Swarovski-kristallen zodat er ook direct letterlijk ‘aan het Hof’ wordt geleverd.

Enorm trots

“Ik ben enorm trots dat ik het fundament dat door mijn vader, groot- en overgrootvader is gelegd, groot mag maken”, aldus Martijn Bos. “BOSKA Food Tools wil na 125 jaar de grootste in kaasgereedschappen te zijn geweest, nu de beste in ‘food tools’ worden in Nederland en ver daarbuiten. Daarom zijn we continu in ontwikkeling. Zo maken we ook tools voor pizza, chocolade, vlees en vega. Komend jaar wordt het assortiment verder uitgebreid met de introductie van een collectie kwalitatieve keukenmessen waar jarenlang hard aan gewerkt is.”

125 jaar kwaliteit

BOSKA Food Tools is in 1896 ontstaan toen smid Willem Bos zijn eerste kaasgereedschap voor plaatselijke boeren maakte. Het familiebedrijf groeit onder Jan Willem Bos (tweede generatie) en daarna Joop Bos (derde generatie) uit tot een onderneming met een breed assortiment aan kaasgereedschappen. In 2002 neemt Martijn Bos het roer over en breidt het assortiment uit met ‘Food Tools’ (producten voor consumenten). Ondertussen worden de producten in 108 landen verkocht en heeft het bedrijf kantoren in China en USA. Het hoofdkantoor staat nog steeds in Bodegraven, de plek waar de meeste kaas van de wereld ligt opgeslagen. Afgelopen december werd ter promotie van het jubileumjaar de eerste tv-commercial van BOSKA Food Tools gelanceerd. Kijk voor meer informatie op www.boska.com.