SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Welcome Home! Ambiente, Christmasworld, Creativeworld

26 januari 2ambiente dining.jpg023 

Het zal voor iedereen wennen zijn als Messe Frankfurt op 3 februari de deuren opent. Na twee jaar dat Ambiente, Christmasworld en Creativeworld geen doorgang konden vinden door Covid-19, is het in 2023 allesbehalve terug naar het oude. Deze drie grote internationale vakbeurzen, die altijd apart van elkaar werden georganiseerd, worden nu samengesmeed tot één, wel met behoud van ieders identiteit.

“In een tijd waarin we te maken hebben met disruptie in de distributieketen, schaarse grondstoffen, stijgende inflatie, hoge energiekosten en een dalend consumentenvertrouwen, is het des te belangrijker om elkaar persoonlijk te ontmoeten en in dialoog te blijven. De consumentengoederenindustrie is ook naarstig op zoek naar toekomstbestendige oplossingen en nieuwe vormen van samenwerking”, stelt Julia Uherek, verantwoordelijk voor Consumer Goods Fairs. “Messe Frankfurt brengt de belangrijkste spelers in hun verschillende branches nu samen en dat biedt nieuwe perspectieven en kansen. Dit brengt met zich mee dat we onze beursformules radicaal hebben heroverwogen en aangepast. We zorgen voor een nieuwe, fysieke beursbeleving, met drie toonaangevende vakbeurzen onder één dak die gelijktijdig plaatsvinden. Met volop aandacht voor meta-thema’s (duurzaamheid, lifestyle, design, retail, digitalisering) en trends.”

De beurzen duren slechts enkele dagen, maar Messe Frankfurt wil het hele jaar een verbindende factor zijn tussen industrie en retail. Om die reden wordt de fysieke beursbeleving aangevuld met slimme digitale diensten. Een deel van die diensten is alleen tijdens en rondom de beurzen online, andere diensten zijn het hele jaar door beschikbaar.
plattegrond ambiente chr en crea.jpg

Ambiente
De voor de meeste van onze lezers belangrijkste beurs, de Ambiente, verhuist grotendeels naar de westzijde van het complex. Het deelsegment Dining gaat naar de hallen 8, 9, 11 en 12. Bakken is een nieuw trendthema en krijgt een eigen plaats in hal 9.0 en 9.1. Clean Home in hal 9.2 en 9.3 is een nieuwe productgroep. Horeca staat in hal 11.0, Living gaat naar hal 3 en Giving naar 4.2 en 6.2. Een nieuw segment binnen Ambiente is Working (kantoor) in hal 3.1 en 4.2. Global Sourcing in hal 10 en 11.1 bundelt de voornamelijk Aziatische (volume) aanbieders uit de segmenten Ambiente én Christmasworld. 

‘Cross-over’ aan productgroepen
Met de nieuwe indeling profiteert de bezoeker volgens de organisatie van een ongekende ‘cross-over’ aan productgroepen, thema’s en segmenten waardoor allerlei synergiën mogelijk zijn. U loopt zo van de pannen, messen en serviezen naar de kerstballen en creatieve hobbymaterialen. Het zal wel even zoeken zijn naar uw favoriete merken/leveranciers, al biedt dit ook weer nieuwe kansen. Wie weet wie of wat u ‘en route’ tegenkomt!

Wij wensen u alvast een goede reis naar Frankfurt toe en succes in zaken!

Ambiente en Christmasworld vinden plaats van 3 tot en met 7 februari, Creativeworld begint één dag later, op 4 februari. Klik hier voor meer informatie over de Ambiente.