SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Messe Frankfurt: nieuwe opzet beurzen geslaagd

20 februari 2023Ambiente beurs.jpg

Met liefst 154.000 bezoekers en 4561 exposanten kijkt Messe Frankfurt zeer tevreden terug op de comeback van de internationale vakbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld die werden samengevoegd tot één, wel met behoud van ieders identiteit. Het was even afwachten hoe er zou worden gereageerd op de samenvoeging van de drie beurzen en het afhaken van verschillende grote merken. Achteraf rest maar één conclusie: operatie geslaagd!

 

“Met een overweldigende deeAmbiente cijfers.jpglname en enorme internationaliteit hebben we na twee jaar pandemie een ongelooflijke comeback gemaakt op de wereldwijde markt van consumptiegoederen”, stelt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. “Frankfurt heeft zijn leidende positie versterkt en blijft hét uitgebreide inspiratie-, bestel- en netwerkevenement. Ons nieuwe concept One-Stop-Shop werkt!" Iedereen was ook blij weer naar deze beurs te kunnen gaan en de stemming in Frankfurt was uitstekend, zowel bij bezoekers als exposanten.

Nadeel bleek een voordeelBrabantia Ambiente.jpg
Bezoekers konden nu tegelijk drie vakbeurzen op één ticket bezoeken: Ambiente, Christmasworld en Creativeworld en dat zorgde voor de nodige synergiën. Voorheen vulden de drie beurzen separaat het immense complex van Messe Frankfurt, maar nu deelden ze de hallen. Dat betekende dat er fors was ingeleverd op het aantal exposanten per beurs. Dat gold vooral voor Ambiente waar veel grote merken die tijdens de pandemie op andere manieren met hun klanten in contact bleven, ervoor kozen om niet deel te nemen. De hoge kosten speelden mede een rol in hun besluit. Het zorgde vooraf voor de nodige vraagtekens, want was het dan wel zinvol om te gaan? Het nadeel bleek eigenlijk een groot voordeel. Bezoekers die wij ‘en route’ spraken, misten de grote merken niet. Die eisen veel tijd en aandacht op waardoor je anders nauwelijks de ruimte hebt om te pionieren, op zoek naar andere leuke producten of merken waarmee je je in de winkel kunt onderscheiden. Omdat de hele indeling van de beurs was gewijzigd, moest iedereen sowieso zijn weg weer zien te vinden en dat bood dus kansen aan exposanten die in het verleden minder goed opvielen.