SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Ruim 162 miljoen euro omzet Brabantia Holding. Economische vooruitzichten blijven uitdagend

28 maart 2023Brabantia B Home.jpg

Brabantia Holding sluit het jaar 2022 af met een totale omzet van ruim 162 miljoen euro. Dat is inclusief de omzet van de dochterondernemingen DutchDeluxes en Lékué, samen goed voor 13 miljoen euro. “Ook voor Brabantia was 2022 een bijzonder jaar met uitdagende marktomstandigheden waarin we de grondstof-, personeels- en energiekosten fors zagen toenemen”, stelt Tijn van Elderen, CEO van Brabantia. “Desondanks zijn we erin geslaagd om een evenwichtig resultaat te realiseren door de prijzen te verhogen en op de kosten te letten.”

In 2022 introduceerde Brabantia oBrabantia Step Up Bin.jpgnder meer de on-the-go collectie Make & Take, de ReNew badkamercollectie werd uitgebreid met de nieuwe kleur soft beige, de Sort&Go collectie kreeg nieuwe kleuren en een 20 liter stapelbare afvalemmer en er kwam een MindSet Collectie met luxe toilletaccessoires. Zo bracht Brabantia ruim 196 nieuwe producten en kleuren op de markt.

“Voor het komende jaar blijven de wereldwijde economische vooruitzichten uitdagend. We blijven echter investeren in ons merk en in innovatie om onze sterke positie als interieur designmerk in de komende jaren verder te verstevigen”, aldus Tijn van Elderen.

Nieuw hoofdkantoor, B.Home
Hoogtepunt in 2022 was de opening in Valkenswaard van het nieuwe hoofdkantoor, B.Home, dat met de grootste zorg voor circulariteit en duurzaamheid werd gebouwd. Tevens ontving Brabantia in het najaar de Plastic Recycling Award Europe en Cradle to Cradle Silver voor de StepUp pedaalemmer die is gemaakt van 91% afval van gerecycled consumentenplastic en 99% recyclebaar is. Dit past bij de doelstelling van Brabantia: 100% circulair design in 2035.

Integratie Spaanse ‘Food Enjoymentmerk’ Lékué
In december 2021 nam Brabantia Holding ook het Spaanse merk Lékué over. In 2022 is Brabantia gestart met de integratie van het Spaanse merk. De merknaam Lékué blijft gehandhaafd. De overname van Lékué biedt synergievoordelen voor Brabantia op het gebied van sales en logistiek in Zuid-Europa. 

Brabantia is nu B CORP gecertificeerdBrabantia B Certified.jpg
Tot slot mag Brabantia zich sinds 17 maart van dit jaar B Corp gecertificeerd noemen. B Corps - Benefit Corporations - zijn bedrijven die worden erkend voor hun positieve impact op mens en milieu. De certificering is een mooie erkenning die aansluit bij Brabantia’s doelstelling om in 2035 de overstap te hebben gemaakt naar 100% circulair design.

Om B Corp te worden moest Brabantia een certificeringstraject van bijna twee jaar doorlopen. “Als familiebedrijf doen we er alles aan om een betere wereld achter te laten voor de volgende generatie. Zo streven we er tijdens de productie naar om 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen te gebruiken”, aldus Tijn van Elderen. “Het certificeringsproces was intensief, maar heeft ons opnieuw bevestigd hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een mooiere wereld. We zijn vereerd dat we als Brabantia nu deel uit mogen maken van deze bijzondere community van mooie, toonaangevende en duurzame bedrijven.”