Certificering Foodspecialiteitenwinkels

Voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel heeft het Vakcentrum een unieke certificering ontwikkeld. Hiermee kunt u aan uw klanten laten zien dat u tot de betere foodspecialiteitenwinkels van Nederland behoort. En dat u continu aandacht besteedt aan zaken als kwaliteit, hygiëne, MVO en de geldende wet- en regelgeving. Vakcentrum-leden krijgen korting.

Voor kaas-, noten- en delicatessenwinkels

De Certificering Foodspecialiteitenwinkels is een jaarlijks terugkerend ijkmoment waarmee de kwaliteit van de winkel, de ondernemer en zijn/haar medewerkers wordt vastgesteld. Deelnemende winkels zijn kaasspeciaalzaken, delicatessenwinkels en notenspeciaalzaken. Kortom: alle foodspecialiteitenwinkels die als zodanig zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Hoe werkt het?

Van iedere winkel moet een checklist worden ingevuld. Deze checklist bestaat uit twee delen:

1. minimumeisen waaraan alle gecertificeerde winkels moeten voldoen en
2. vragen die een opstap kunnen zijn voor verbetering van de eigen bedrijfsvoering.

Het is de bedoeling dat u het eerste deel van de checklist volledig invult en opstuurt naar Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Een controleur zal uw winkel vervolgens bezoeken. Als geconstateerd wordt dat de winkel aan de gestelde eisen voldoet, wordt een certificaat op naam gemaakt, een persbericht opgesteld en een afspraak gemaakt voor de overhandiging van het certificaat. Een certificaat is één jaar geldig.

Kijk voor meer informatie op www.foodspecialiteitenwinkels.nl.