Corona

Samen houden we Nederland open (kabinetsbrief en bijlagen)

Nederland is weer open. Dat willen we graag zo houden. Dat is het uitgangspunt van het kabinet. Een en ander wordt verwoord in onderstaande brief en bijlagen.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Klik hier voor de corona-thermometer van het RIVM


Sectorplan detailhandel voor aanpak corona

VC-corona maatregelenposter_07-2022 01.jpg

De gezamenlijke branche- en koepelorganisaties (waaronder het Vakcentrum) hebben op verzoek van het kabinet een sectorale aanpak corona opgesteld voor het najaar. Het sectorplan is ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarin staan maatregelen die 86.000 winkels zouden kunnen nemen in de coronabestrijding, gerangschikt naar ‘preventiemaatregelen” en “interventiemaatregelen”, waarvoor een wettelijk kader nodig is.

De volledige tekst van de voorgestelde sectorale aanpak vindt u hier.

Klik op de afbeelding voor de meest recente adviezen van de Rijksoverheid.

Medewerkers en corona

Vanaf maandag 11 april is de zelftest het uitgangspunt om te bepalen of iemand besmet is met het Coronavirus. Het is niet meer nodig om na een positieve zelftest dit door de GGD te laten bevestigen. Het is nog steeds van groot belang om  thuis te blijven bij een positieve zelftest. Zo wordt voorkomen dat andere mensen worden besmet. De adviezen die mensen nu van de GGD krijgen over het virus en besmetting kunnen online geraadpleegd worden.


Financiën:

  • Steunmaatregelen
    Kijk voor de steunmaatregelen (nog beschikbaar en afgesloten) op de site van de Rijksoverheid.

  • Toekomstcheck
    Als ondernemer heeft u meestal een goed beeld van uw omzet en kosten voor het komend jaar. Maar weet u ook of er elke maand genoeg geld op de rekening staat om aan uw verplichtingen te voldoen? Met de Toekomstcheck blikt u gemakkelijk vooruit om financiële krapte te voorspellen. Zo voorkomt u onaangename verrassingen. Start de Toekomstcheck (De check werkt het best op een desktop. Pak uw financiële gegevens van het afgelopen jaar erbij)

  • Vragen of advies
    Neem contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies (0348) 41 97 71.

 

 

10-10-2022