Corona

Online meer verkopen? Bestel vandaag gratis training of advies tot maximaal € 1.000

Tijdens de corona-crisis is het belang van een goede online zichtbaarheid en online verkopen extra duidelijk geworden. Voor Vakcentrumleden die hun online strategie nog verder willen versterken zijn vanaf vandaag diverse gratis tools beschikbaar. U kunt gebruik maken van gratis trainingen of advies tot maximaal € 1.000. Meer informatie vindt u hier.

Slim deurbeleid: Korting voor Vakcentrumleden

Alle winkels mogen weer open. Maar vooralsnog met een beperkt aantal bezoekers. Winkels mogen 1 klant per 25 m2 ontvangen, voor supermarkten geldt 1 klant per 10 m2. U moet dus tellen en de toegang regelen. Vakcentrum-partners bieden daarvoor twee oplossingen: een eenvoudig te bedienen stoplicht of een geavanceerd klantenmanagementsysteem. Meer informatie vindt u hier.

Gratis spoedtest

Vakcentrumleden en hun medewerkers kunnen gratis een corona-spoedtest laten doen.
Haal daarvoor de vouchercode op van deze pagina (alleen voor Vakcentrumleden).De regels vanaf 5 juni

Volgens bovenstaande richtlijnen zijn winkels verplicht de corona-regels bij de entree te tonen en in de winkel zo nodig te herhalen. Download hier de poster met corona-maatregelen voor uw winkel.


Medewerkers en corona


Financiën:

Regelingen worden regelmatig aangepast. We updaten deze zodra er nieuwe informatie bekend is. Raadpleeg Vakcentrum Bedrijfsadvies als u vragen heeft over de diverse regelingen. Aan de weergave van de regelingen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.


Corona calculator

Bereken hoe corona-regelingen uw onderneming helpen. De Corona calculator geeft direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen.


Communicatiematerialen

Op deze pagina vindt u diverse posters voor de winkel.


Voorbeelden en tips van collega-Vakcentrumleden


Toegankelijkheid in coronatijd

Het voldoen aan de geldende maatregelen, maar ook rekening houden met toegankelijkheid kan lastig zijn. Samen met een aantal toegankelijkheidsorganisaties, zoals de Oogvereniging en Ieder(in), zijn 15 praktische tips opgesteld om zorg te dragen voor toegankelijkheid van (web)winkels, binnen de geldende maatregelen.

Wij geven u 15 praktische tips. U vindt deze hier.


Informatie voor de medewerkers

  • E-learning: 'De situatie de baas'
    In deze training leren medewerkers om te gaan met situaties op de werkvloer waarin agressie voorkomt, zodat zij de situatie de baas kunnen blijven. Lees meer Naast deze e-learning, zijn er ook andere e-learnings beschikbaar. Deze zijn hier te vinden.
  • Instructievideo's
Instructies voor vulploegmedewerkers

Instructies bij
de kassa

Instructies
deurbeleid

Handige instructiefilmpjes voor medewerkers

Helaas vinden er in de winkel af en toe incidenten plaats omdat mensen zich niet aan de regels houden. Ondernemers komen goed op voor hun medewerkers, maar die moeten zich ook zelf weerbaarder kunnen opstellen. Om die reden heeft het Vakcentrum samen met het CBL instructiefilmpjes laten maken. Bekijk deze instructiefilmpjes hierboven. U kunt die delen met uw medewerkers.

03-06-2021