Maatregelen Belastingdienst: uitstel van betaling, verlaging voorlopige aanslag

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Hebt u betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u, nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kunt u zelf uw voorlopige aanslag aanpassen. Verder verlaagt de Belastindienst tijdelijk de invorderingsrente en de belastingrente.

Bijzonder uitstel van betaling

U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Verlaging van uw voorlopige aanslag

Verwacht u een lagere winst door de uitbraak van corona en betaalt u nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kunt u uw voorlopige aanslag wijzigen, zodat u direct minder belasting betaalt. Verlaag daarvoor uw inkomsten. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die u in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijgt u het verschil terugbetaald.

Tijdelijke verlaging invorderingsrente en belastingrente

Als u een aanslag niet op tijd betaalt, moet u normaal gesproken 4% invorderingsrente betalen vanaf het moment dat de betaaltermijn is verstreken. Vanaf 23 maart 2020 verlagen wij de invorderingsrente tijdelijk van 4% naar 0,01%. Dit geldt voor alle belastingschulden.

Lees verder op de site van de Belastingdienst

Meer informatie, aanwijzingen en formulieren vindt u op de website van de Belastingdienst

Advies of hulp nodig?

Neem contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies: (0348) 41 97 71 of advies@vakcentrum.nl