Bert Stuut van Coop Stuut in Bad Nieuweschans

Bert Stuut is een SSK ondernemer van het eerste uur. In 2012 meldde hij zich aan, in 2014 werd zijn winkel gehercertificeerd. De supermarktondernemer vindt het belangrijk om de certificering actief uit te dragen en deel te nemen aan acties, zoals nu het SSK kookkanaal. “Het keurmerk behalen is één ding, maar we laten onze klanten ook graag zien dat we het SSK waarmaken.”

stuut

En dat de winkel terecht het SSK draagt, lijdt geen twijfel. Coop Stuut in Bad Nieuweschans vervult een echte regiofunctie. Zo is de winkel méér dan een supermarkt met onder andere een schoenenreparatiepunt, een stomerij en een biebafhaalpunt. Naast de supermarkt zetelt een restaurant waar gebruik wordt gemaakt van producten uit de supermarkt en waar ouderen elkaar ontmoeten. Zoals laatst, toen de ondernemer een stamppottenbuffet mogelijk maakte. Nu, rondom de feestdagen, organiseert hij een kerstmarkt voor de winkel. Dat vergroot de betrokkenheid van mensen uit de regio bij de winkel. Stuut: “In onze supermarkt heerst een echte ‘onskentons’ sfeer. Het personeelsverloop is minimaal en klanten hoeven nergens om te vragen, ze worden gewoon geholpen.”

Oog voor de medemens

Stuut zet zich ook graag in voor de minderbedeelde medemens uit de buurt. Als er een grote partij vlees komt, belt hij de Voedselbank om te vragen of zij interesse hebben in een deel. En na de wensboomactie die momenteel plaatsvindt, reikt hij vlak voor kerstmis twintig goedgevulde dozen uit aan mensen die het volgens de klanten van Stuut goed kunnen gebruiken.

Duurzaamheid

Maar Stuut en zijn medewerkers blinken niet alleen uit in lokale betrokkenheid. Met alle zeven thema’s van het SSK is het dik in orde bij de Groningse supermarkt. Zo zijn bij de verbouwing drie jaar geleden alle mogelijke duurzaamheidseisen doorgevoerd en liggen er bijzondere en lokale producten in de schappen. Met recht een SSK supermarkt dus!

Word ook SSK’er

Bent u als supermarktondernemer ook zo lokaal en maatschappelijk betrokken? Meld u dan aan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Kijk voor meer informatie op www.supersupermarkt.nl.

Terug