Roland Grimberg van Jumbo Ton Grimberg in Nuenen

Het ondernemerschap is hem niet echt met de paplepel ingegoten (“mijn vader werd pas op zijn 45 ste zelfstandig ondernemer”), maar de liefde voor de supermarktbranche zat er bij Roland Grimberg al vroeg in. Al op zijn 28 ste had de ondernemer een eigen supermarkt in Eindhoven. En toen hij de kans kreeg om in zijn geboortedorp Nuenen, Noord-Brabant, een supermarkt over te nemen, bedacht hij zich geen moment. Sinds 2011 zwaait hij daar de scepter over Jumbo Ton Grimberg.

Grimberg

Al in 2012, toen zijn winkel nog een C1000 was, meldde Grimberg zich aan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Hij vertelt: “Van de zes supermarkten in ons dorp is dit de enige die gerund wordt door een zelfstandige ondernemer. We onderscheiden ons op talloze punten en ik beschouw het SSK keurmerk als een extra manier om dat duidelijk te maken aan de Nuenenaren. Bovendien richt ik mijn blik graag op de toekomst. Duurzaamheid is daarbij belangrijk. Het SSK keurmerk is een goed hulpmiddel om bewust te zijn en in ontwikkeling te blijven.”

SSK thema’s

Qua duurzaamheid behoort Grimberg dan ook tot de koplopers. Zo was hij de eerste ondernemer in de regio met een volledig elektrische bezorgwagen. En hij liep voorop met koelafdekkingen, tijdschakelaren en andere manieren van efficiënt energiegebruik. Ook andere SSK thema’s zijn goed zichtbaar in het beleid van de Brabantse ondernemer. Talloze sponsor activiteiten voert hij bijvoorbeeld consequent door in de bedrijfsvoering. En medewerkers over wie hij tevreden is, krijgen een contract voor onbepaalde tijd. Ongeacht hun leeftijd of het feit dat ze pas kort in dienst zijn. Ook biedt hij medewerkers een cursus zelfverdediging aan om hun (zelf)vertrouwen te vergroten. 

Verse pizza’s

Grimberg heeft veel lokale en ambachtelijk bereide producten in zijn schappen liggen. Fruit, eieren, maar ook verse pizza’s van de tot tweemaal toe uitgeroepen beste pizzabakker van Nederland die een eigen winkel heeft aan de andere kant van het dorp.

SSK kookkanaal

Lokale betrokkenheid blijkt ook uit de nauwe band tussen de supermarktondernemer en de Lokale Omroep Van Nuenen. Samen hadden ze al een tijdje het idee voor het opzetten van een eigen kookkanaal. Maar: te duur, te ingewikkeld, te amateuristisch… Het SSK kookkanaal kwam dus als geroepen. We hebben nu een speciaal schap en scherm in de winkel en tonen de filmpjes op onze Facebookpagina. De reacties zijn enthousiast, aldus Grimberg. “Deze week zei een klant tegen me: Die courgettesoep, die is echt lekker!”

Word ook SSK'er

Bent u als supermarktondernemer ook zo lokaal en maatschappelijk betrokken? Meld u dan aan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Kijk voor meer informatie op www.supersupermarkt.nl.

Terug