SSK’er in beeld: Diana en Robert Bellers van PLUS Bellers

“Die SSK acties zijn zo fijn, één mail en alles is geregeld”

20160611_132757 (1)

Het runnen van een supermarkt is maatwerk. Dat geldt misschien extra als je een slechtlopende supermarkt overneemt in een krimpregio, waar het bestedingspatroon lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Dan moet je de klanten door en door kennen en precies weten wat ze wel en niet willen. Daarvan waren ze bij PLUS zich maar al te goed bewust toen ze 15 jaar geleden Diana en Robert Bellers uit Overdinkel (Oost-Overijssel) benaderden om de supermarkt (voorheen een Super de Boer) in hun dorp over te nemen. Diana Bellers licht toe: “Wij voelen onze klanten haarfijn aan. We kennen de nuchtere Twentse mentaliteit, die van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Robert loopt bijvoorbeeld niet in pak door de winkel. Onze klanten houden niet van dikdoenerij.” Daarom twijfelde het echtpaar kort over of het Super Supermarkt Keurmerk bij hen zou passen. Daarmee laten ze immers zien op welke gebieden ze zich onderscheiden. Maar: “Het heeft heel goed uitgepakt”, aldus Diana. Op de hercertificering voor het SSK keurmerk, die begin dit jaar groots gevierd werd, ontvingen ze bijvoorbeeld veel positieve reacties van klanten op onder andere facebook.

SSK acties tegen voedselverspilling

Ook in de winkel weten klanten het ondernemersstel te vinden. Bijvoorbeeld voor uitbreiding van het assortiment. Diana: “Als onze klanten op vakantie zijn geweest in West-Nederland, vragen ze vaak of we producten die ze daar gekocht hebben, ook willen aanbieden. Vrijwel altijd honoreren we die verzoeken.” Voorwaarde is wel dat er ook onder andere klanten animo is, want weggooien doen ze niet graag bij PLUS Bellers. De recente acties van SSK tegen voedselverspilling werden dan ook enthousiast ontvangen. Diana: “De JA / NEE koelkaststickers en de Eetmaatjes waren zó weg. En het is fijn dat we zelf kunnen aangeven met welke SSK acties we mee willen doen. Eén mail en je ontvangt het hele pakket.”  

Leefbaar Overdinkel

Behalve met de klanten, onderhouden Diana en Robert Bellers ook met de ondernemers uit het dorp goede contacten. Dankzij de ondernemersclub (mede door hen opgericht) voor álle ondernemers uit Overdinkel. Allemaal streven ze hetzelfde doel na: hun dorp leefbaar houden. Uit de contributie voor de club, waarvan Diana secretaris is, worden maatschappelijke doelen zoals de intocht van Sinterklaas ondersteund.

Saamhorigheid

Ook onder medewerkers hecht het echtpaar veel belang aan het gevoel van saamhorigheid. Het stel is goed voor hun medewerkers. Zo wijzen ze hen niet na drie tijdelijke contracten de deur. “Zakelijk misschien wel handiger, maar dat voelt niet goed.” Zo’n sociale instelling jegens het personeel komt het werkplezier alleen maar ten goede. Diana: “We zijn één grote familie. Zo voelen onze medewerkers dat ook.”

Word ook SSK’er

Bent u als supermarktondernemer ook zo lokaal en maatschappelijk betrokken? Meld u dan aan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Kijk voor meer informatie op www.supersupermarkt.nl.