SSK'er in beeld: Arnold van Beek van Emté Renswoude in Renswoude

"Ik ga medewerkers zeker aanraden de kennisquiz te doen!"

Volgende maand is het feest in Renswoude! Arnold van Beek (46) viert dan het heugelijke feit dat hij 20 jaar ondernemer is. Uiteraard laat hij zijn klanten in de feestvreugde delen: in de week van 12 maart start de feestweek met allerlei speciale acties en aanbiedingen.

Foto SSK Arnold - kopie

Van Beek is de vijfde generatie van het familiebedrijf, dat sinds 2011 vaart onder de vlag van Emté. In 2015 verhuisde de supermarkt naar het nieuwe dorpswinkelcentrum. De bedoeling was om de detailhandel zoveel mogelijk op één locatie te concentreren en zo de leefbaarheid binnen de gemeente te bevorderen. Hoewel er nog teveel leegstand is, heeft de verhuizing voor Van Beek, die de enige supermarkt in het dorp exploiteert, wel positief uitgepakt: zijn omzet steeg gemiddeld met 10%. Naast een algemeen assortiment onderscheidt Van Beek zich met streekgerechten, variërend van bier, ijs en honing, tot verse sappen en rookworsten. Ook biedt hij een Pools assortiment aan vanwege de vele Polen die in de omgeving van Renswoude wonen en werken.

Blij met de ondersteuning

De verhuizing naar een nieuwbouwpand van 850 m2, stelde Van Beek in staat zijn supermarkt verder te verduurzamen en allerlei energiebesparende maatregelen door te voeren. “Ik vind het belangrijk dat mijn bedrijf het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) voert en dat wij voldoen aan de zeven thema’s. Het is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks streven naar het verhogen van de kwaliteit van de organisatie, waardoor wij ons kunnen onderscheiden ten opzichte van de concurrentie”, aldus Van Beek. “Ik ben ook blij met de ondersteuning die we krijgen van Stichting SSK. We hebben net het materiaal binnengekregen voor de groente- en fruitkalender, waaronder de bijbehorende poster en het receptenkaartje voor een lekker en gezond winters gerecht. Daar gaan we mee aan de slag.”

Met de app kun je je kennis en vaardigheden op een leuke manier toetsen

Met de app toets je kennis en vaardigheid

Ook de flyer voor medewerkers waarin nog eens duidelijk wordt uitgelegd waar SSK voor staat, is volgens Van Beek een goede stimulans om iedereen ervan te doordringen hoe belangrijk het is om dagelijks met de zeven thema’s om te gaan. “Ik kan het wel iedere dag zeggen, maar het moet ook vanuit de medewerkers zelf komen. Daarin speelt de flyer en de daaraan gekoppelde app met de kennisquiz, een belangrijke rol. Zo kun je je kennis en vaardigheden op een leuke manier toetsen. Ik ga de medewerkers dus zeker aanraden de kennisquiz te doen! Die is heel leerzaam, motiveert en houdt iedereen bij de les!”

Word ook SSK’er

Bent u als supermarktondernemer ook zo lokaal en maatschappelijk betrokken? Meld u dan aan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Kijk voor meer informatie op www.supersupermarkt.nl.