Inspiratie

Heb je dat ook dat de zomermaanden een voedingsbodem zijn voor inspiratie? Veel ideeën om er een enerverend najaar van te maken? Als dat zo is, neem dan ook de tijd om de plannen daadwerkelijk uit te werken. Laat je niet opslokken door allerlei­ dagelijkse beslommeringen en vragen. Het Vakcentrum kan je daarbij helpen.

Neem nu de vraag: Werk ik al volgens­ de nieuwe Arbo-regels die op 1 juli zijn ingegaan? Degenen die aangesloten­ zijn bij Vakcentrum Zorgportaal zijn al ontzorgd op dit punt. Verder bieden we regelmatig de Arbo & RI&E cursus aan. Deelnemers ontvangen, meestal kosteloos, een volledige RI&E en het bijbehorende Plan van Aanpak en zijn na de cursus bevoegd preventiemedewerker.

Ook bij de vraag: Sta ik als franchisenemer sterk genoeg? ondersteunen we graag. Het Vakcentrum is tenslotte het kenniscentrum op dit gebied­. ­Onafhankelijk en volledig gericht op franchise­nemers.

Komt er een moderne CAO voor het levensmiddelenbedrijf? Welnu, daar wordt nog hard aan gewerkt. Dit najaar wordt een gemoderniseerde CAO verwacht. De adviseurs van Vakcentrum Bedrijfsadvies kunnen als geen ander over de toepassing van de CAO adviseren.

Niet onbelangrijk is de vraag: Wat gaat er lokaal gebeuren? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is het goed uw belangen nog eens extra onder de aandacht van de lokale politici te brengen. Wij helpen graag daarbij. ­Bijvoorbeeld als het gaat om de leefbaarheid van uw winkelgebied.

Het Vakcentrum informeert, ondersteunt en ontzorgt zelfstandig ondernemers in FMCG en franchisenemers met kennis en informatie die juist voor hen van belang is. Dat geeft de ondernemers meer tijd voor het uitvoeren van plannen en het opsnuiven van Inspiratie.

mr. Patricia Hoogstraaten RAE
directeur