mmm lekker werken,

dat was het de afgelopen maanden, gebruik makend van de zomerrust in het vergadercircuit. Dat biedt elk jaar weer volop mogelijkheden om nieuwe projecten uit te werken. En dat is hard nodig. De wereld om ons heen verandert razendsnel. In mijn vorige column had ik het over de game changers in retailland: digitalisering, duurzaamheid en empathie. Deze onderwerpen zijn uitgebreid besproken in de vergadering van stichting 3xM, waar FNV Handel, CNV Vakmensen en het Vakcentrum de bestuurders zijn.

De brainstorm met de bestuurders leidde tot een serie leuke ideeën. Daarmee zijn we met een toegewijd team aan de slag gegaan. De energie van het team gecombineerd met de enthousiaste support van de bestuursleden, hebben ertoe geleid dat we op 1 oktober, bij de opening van onze foodspecialiteitenbeurs de producten van 3xM kunnen neerzetten.
Producten gericht op de duurzame inzetbaarheid van ondernemers en medewerkers. Te starten met een analyse van de situatie in de winkel. Daarvoor zijn twee tools, die aangeven hoe je geld kunt verdienen door te investeren in de medewerkers. Vervolgens zijn er een serie tools beschikbaar om het gewenste resultaat te bereiken. Hulpmiddelen om een goed gesprek aan te gaan tussen werkgever en werknemer, cursussen, gezondheidschecks, de RI&E, coaching en loopbaanbegeleiding. Sommige producten zijn in ontwikkeling zoals de gezondheidscheck en de pmo. Die komen in 2019. Ik verheug mij nu al op de honderden werkgevers die met hun medewerkers de vakbeurs komen bezoeken en ben benieuwd naar hun reactie. Met een team van 12 mensen gaan we daarna op winkelbezoek. Te beginnen met supermarkten, die deelnemen aan de ZO2Z wedstrijd. Het gaat tenslotte over 3xM: Meester zijn in je vak, Mentaal en fysiek fit zijn en Meebewegen.

Meebewegen met alle ontwikkelingen in ons mooie retailland. Want dat is nodig als we samen, ook in de toekomst willen doorgaan met mmm lekker werken.

mr. Patricia Hoogstraaten RAE
directeur