In gesprek,

op een mooi terras. U kent dat wel, zo’n plek waar je, vaak na wat inspanning, gaat zitten om weer even bij te komen. Een plek om rustig om je heen te kijken, een plek om je te bezinnen op de dingen die je gedaan hebt of nog gaat doen of gewoon de plek om met bekenden en onbekenden aan de praat te raken. Op dit moment is de kans groot dat u terug denkt aan dat laatste leuke terras, waar u afgelopen zomer op heeft gezeten en denkt, tja, dat was toen in de zomer.

Maar ook op andere locaties is een goed gesprek mogelijk. Onze Vakcentrumleden hebben hier genoeg ervaring mee. Wat dacht je van de winkel, waar veel goede gesprekken plaatsvinden in het kader van mmm lekker werken. Gesprekken tussen de ondernemer en zijn medewerkers.

Of tijdens de Vakcentrum Ondernemerscafés waarvoor alle leden in dit VakcentrumNieuws een uitnodiging aantreffen. Er zijn nog veel meer voorbeelden. Ik denk aan een recent gesprek tussen ondernemers met een Glas, porselein- en aardewerk winkel over hun relatie met pakketbezorgers zoals PostNL en een intensief gesprek over de invoering van de WAB in de supermarkt.

Ik hoor u denken “ik geef toch de voorkeur aan even bijkletsen op een echt terras”. Nu dan heb ik goed nieuws. Op onze foodspecialiteiten­beurs, die op 30 september en 1 oktober plaatsvindt, gaan we tussen alle heerlijkheden een fantastisch terras ­bouwen. Zodat we in een goede sfeer met elkaar ­kunnen praten, ervaringen uitwisselen en gelijk even bijkomen van het prachtige aanbod op de beurs.

Een goed gesprek is niet altijd eenvoudig, dat begrijp ik wel. Ik ken partijen die daarvoor niet openstaan en dat is jammer. Ze ontlopen je en als je hen wilt bereiken, dan zijn ze ... in gesprek.

mr. Patricia E.H. Hoogstraaten
directeur