mmm lekker werken,

Op de Dag van het Vakcentrum heb ik de eerste resultaten van ons project mmm lekker werken gepresenteerd. Onze oproepen en telefoontjes in oktober leverden 323 afspraken op bij onze leden in de winkel. Dat was wel even schrikken. Gelukkig hadden we al een team samengesteld met deskundige accountmanagers. Daarna volgden nog circa 200 gesprekken met gecertificeerde adviseurs. Ik ben een optimist, maar dit had ik niet durven voorspellen.

Uit de analyses van alle gesprekken met werkgevers, waar zo’n 15.000 werknemers werken, komen enkele belangrijke aandachtspunten naar voren.
Allereerst vakkennis. De vakkennis van vandaag is niet meer toereikend om de trip naar de toekomst goed af te ronden. Dat werd ook bevestigd door key-note speaker Richard van Hooijdonk. Hier moet aan gewerkt worden!
Aan de fitheid van de medewerkers willen werkgevers ook meer doen. Ondanks het lage ziekteverzuim is niet iedereen mentaal of fysiek fit. De regering promoot de verbetering van de vitaliteit. Helaas is de financiële of fiscale tegemoetkoming op dit punt minimaal!
Wat betreft de medewerkerstevredenheid scoren de werkgevers hoog, ruim boven de 8. Een klein deel van die medewerkers mist helaas wel de motivatie, passie om de toekomst goed in te gaan. De werkgevers zoeken daarom het antwoord op de vraag: ‘’Hoe motiveer ik iedereen op tijd in te stappen op de trip naar de toekomst..”
Een uitdaging voor het team mmm lekker werken om hier snel de nodige oplossingen te bieden, maar ook dat gaat lukken. Tenslotte is die passie er wel bij een grote groep, met als toppers de deelnemers aan onze hackathon.

Voor mij bewijst de pilot mmm lekker werken dat je als werkgevers- en werknemersorganisaties ook goed kunt samenwerken om een branche een mooie trip naar de toekomst te garanderen. Niet als tegenover elkaar staande partijen, maar gewoon samen, mmm lekker werken.

mr. Patricia E.H. Hoogstraaten RAE
directeur