Meer,

is niet altijd slecht. We krijgen het komende jaar te maken met meer veranderingen dan ooit te voren. Dat is niets nieuws. Iedereen roept het. ‘Meer’ zal niet alleen het thema worden van 2020 maar ook het hele nieuwe decennium. En daar kan je op twee manieren naar kijken: naar de beperkingen en naar de kansen.

De samenleving verandert drastisch. Een samenleving waarin de leefbaarheid steeds belangrijker wordt. Leefbaarheid wordt niet alleen gegarandeerd door meer regels of ­beperkingen. De menselijke inbreng blijft ­onmisbaar, zoals dat altijd al is geweest. Het maakt daarbij niet uit of je een babyboomer bent of tot ­generatie Z behoort.

Dat biedt grote kansen voor de zelfstandige winkelier. De mens die, met zijn bedrijf, lokale meerwaarde biedt en die samen met alle collega’s een aanzienlijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van de ­omgeving. Lokale ­meerwaarde die veel pluspunten ­oplevert, maar helaas niet altijd breed zichtbaar is.

Vakcentrum gaat zich daarom nog meer focussen op Meerwaarde. Meerwaarde, die wij onze achterban kunnen leveren en meerwaarde die onze leden aan de mens in de samenleving leveren. Meerwaarde die pluspunten oplevert, tenslotte gaan we samen voor resultaat!

Het eerste resultaat in 2020 ligt er al, een CAO. Maar dat is pas een start. Er komt meer, veel meer.

mr. Patricia Hoogstraaten RAE
directeur