Samen sterker,

is niet alleen het motto in de coronastrijd. Meer dan ooit is het nodig dat de detailhandel zich samen sterk maakt op veel fronten en zich richt op de zogenoemde ‘must win battles’.
En kleine successen in die strijd mogen best wat aandacht krijgen. Wat was ik blij toen we het samen voor elkaar hadden gekregen alle winkels open te houden en ik weet zeker dat die blijdschap gedeeld werd door veel ondernemers.

Corona heeft er ook toe geleid dat we als belangenbehartigers meer dan ooit samenwerken met de ambtenaren, die in toenemende mate de praktijk mee willen nemen in hun voorstellen.
Ook de ledenbetrokkenheid is erg hoog. Dat geeft veel energie en die hebben we hard nodig.

Vanuit Brussel zijn dit jaar heel veel voorstellen voor toekomstig beleid en regelgeving over ons heen gestort. De aandacht voor maatschappelijke vraagstukken is groot en vraagt om een proactieve vorm van belangenbehartiging. Speelvelden worden verruimd, grenzen verlegd.

Focus houden is belangrijk. Af en toe de missie van onze vereniging lezen, kan geen kwaad. Dan wordt ook duidelijk waarin onze brancheorganisatie zich onderscheidt van andere verenigingen.
“Het Vakcentrum verbindt, vertegenwoordigt en mobiliseert mkb-winkeliers en franchisenemers om hun ondernemerschap, zelfstandigheid en verdienkracht te borgen en daarmee de leefbaarheid van de samenleving te vergroten.”

Daar zijn we mee bezig. Afgelopen week was het 45 jaar geleden dat drie gevestigde kruideniersbonden met het Vakcentrum zijn gestart.
Ook zij wisten het: Samen sterker.

mr. Patricia Hoogstraaten RAE
directeur