Zelf slingers ophangen,

dat moet je doen als je zin hebt in een feest. En dat had het Vakcentrum! We mochten er vorige week eindelijk weer eens samen op uit na ruim anderhalf jaar ver uit elkaar, binnen de coronaregels werken. Samen slingers ophangen, een wereldrecord vestigen en in het Guinness World Records boek komen!

Anderhalf jaar hebben we veel andere dingen gedaan, zoals corona Actua’s maken, voorlichtingsmateriaal verstrekken en heel, heel veel ondernemers bijstaan. Daarnaast zijn we creatief omgegaan met de vrijgekomen tijd, omdat er geen evenementen en beurzen georganiseerd mochten worden. Onze MEERwaarde-campagne maakte de coronaperiode ook wel leuk: foto’s verzamelen, onderzoek doen, een boek publiceren en het hele land doorreizen om ook de consument in ons enthousiasme mee te krijgen.

Het is allemaal gelukt, dank zij die zelfstandig winkeliers, die hieraan meewerkten. Die beseffen dat het hoog tijd is om niet alleen de kop boven het maaiveld uit te steken maar dat ook te communiceren. Want alleen dan zien de politici hun MEERwaarde. Dat is belangrijk.

Jacco Vonhof zei op onze Dag van het Vakcentrum: “Pas als men realiseert dat goede regelgeving alleen goede regelgeving is, als het ook goed is voor het MKB, zitten we op de goede weg. Dus geen suikertaks, vettaks en verhoging van accijnzen.” Die maatregelen gaan ten koste van veel winkeliers en hun MEERwaarde, zoals de kerstverlichting, arbeidsplaatsen voor arbeidsongeschikten, ondersteuning van sportverenigingen en ga zo maar door.

Ooit is de mkb-toets uitgevonden. Als deze nu eens echt goed wordt uitgevoerd bij de introductie van nieuwe regelgeving…...
Dan ga ik opnieuw zelf slingers ophangen!

mr. Patricia Hoogstraaten RAE
directeur