CO2-neutraal,

Dat moet de wereld in 2050 zijn. De vraag is of dat niet sneller kan. Het is niet voldoende om er alleen over te praten, we moeten iets doen als we onze wereld en natuur willen beschermen. Dat komt de komende week aan de orde tijdens de nationale klimaatweek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, de week erna.

 

Het is ook de inzet van de Race To Zero, een door de Verenigde Naties gesteunde, op de praktijk gerichte campagne. Tijdens de Sustainable Retail Summit, die afgelopen week in Amsterdam plaatsvond, had ik het voorrecht te melden dat het Vakcentrum aanjager wordt voor het Race To Zero initiatief. In samenwerking met onze Europese koepel Eurocommerce, willen we deze campagne onder winkeliers in Nederland promoten.

Alle winkels zijn verantwoordelijk voor een gezamenlijke CO2-uitstoot van “slechts” 5% en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering. We dagen winkeliers dan ook uit, om het tempo van hun inspanningen, die leiden tot die zo gewenste CO2-neutrale samenleving, op te voeren.

Aan de vooravond van het congres ter ere van het 10 jarig SSK jubileum nemen enkele Vakcentrumleden met het Super Supermarkt Keurmerk het voortouw door zich aan te sluiten bij de Race To Zero. Ik ben hier trots op en ga hierover ook graag met u in gesprek.

Kom op 16 november naar het Bomencentrum in Baarn, CO2-neutraal!