De ruggengraat van de economie!

Dat is het MKB. Politici roepen dat in Brussel, in Den Haag en op lokaal niveau. Maar zien de zelfstandig ondernemers dit ook terug in het dagelijks leven?

Afgelopen week was ik twee dagen in Brussel. Samen met Jacco Vonhof en Leendert-Jan Visser, voorzitter en directeur van MKB-Nederland. Met hen en collega’s hebben we een hele serie beleidsmakers en beïnvloeders gesproken: vertegenwoordigers van onze eigen permanente vertegenwoordiging in Brussel, van de Europese Commissie, leden van het Europees Economisch en Sociaal Comité, Europarlementariërs, en eindverantwoordelijken binnen de Belgische zusterorganisatie Unizo en onze Europese koepels Eurocommerce en SME United.

Allemaal mensen met een groot hart voor het MKB. Mensen, die gevoed willen worden met voorbeelden van de werkvloer. We hebben hen om steun gevraagd. Steun om een gelijk speelveld te bereiken, toegang tot financiën te krijgen, de bestaande lastendruk te verminderen en de grote stroom aan nieuwe initiatieven die de lastendruk vergroten om te buigen.

Wij hebben hen hard nodig om ervoor te zorgen dat het MKB in Brussel gezien en gehoord wordt. Omdat die zelfstandige ondernemers meerwaarde hebben voor onze maatschappij! Dat laatste blijven herhalen is belangrijk.
Ook lokaal is dat nodig. Schroom niet om dit ook zelf te (blijven) doen en ga 15 maart stemmen op kandidaten met een MKB-hart.

Goed MKB-beleid is onontbeerlijk, tenslotte gaat het over de ruggengraat van de economie.

mr. Patricia E.H. Hoogstraaten RAE
directeur