Foodspecialiteitenwinkels

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, dus ook voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel.
Met passie voor zelfstandig ondernemerschap zetten wij ons in voor alle zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn.
Hieronder een aantal activiteiten specifiek voor foodspecialiteitenondernemers.
Vanzelfsprekend zijn ook alle andere diensten van het Vakcentrum beschikbaar.

 

Nieuwe opleidingen Foodspecialiteiten

Dit najaar starten verschillende trainingen speciaal ontwikkeld voor de foodspecialiteitenwinkels. Heeft u belangstelling voor een (of meer) van deze nieuwe trainingen, geef dat dan aan via deze pagina, dan houden wij u op de hoogte zodat u tijdig in kunt schrijven.

Certificering

Voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel heeft het Vakcentrum een unieke certificering ontwikkeld. Hiermee kunt u uw klanten tonen dat u tot de betere foodspecialiteitenwinkels van Nederland behoort. En dat u continu aandacht besteedt aan kwaliteit, service, hygiëne, vakbekwaamheid, mvo en productkennis.

Lees hier hoe u in aanmerking kunt komen voor het certificaat.

Nationale Competities

In de Nationale Competities gaat het Vakcentrum op zoek naar de allerbeste foodspecialiteitenwinkels van Nederland. Hierbij wordt gelet op visie, onderscheidend vermogen, assortiment, productkennis en hygiëne.

In 2018 is gestreden om de titels:

  • Beste Foodspecialiteitenwinkel
  • Beste Specialist Landleven
  • Beste Buitenlandse kaasspecialist

Lees meer over de competities

Eigen Branche-Event Foodspecialiteiten

 

Ieder voorjaar organiseert het Vakcentrum een inspirerend Branche-Event voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel. Ondernemers en deskundige gasten delen de meest actuele kennis. Tijdens het Branche-Event Foodspecialiteiten vindt ook de prijsuitreiking plaats van de Nationale Competities.

In 2018 vond het Branche-Event Foodspecialiteiten plaats op maandag 16 april als onderdeel van de Dag van het Vakcentrum.

Vakbeurs Foodspecialiteiten

De vakbeurs Foodspecialiteiten is een jaarlijkse beurs waar u kennismaakt met leveranciers en dienstverleners voor de foodspecialiteiten-branche. De beurs richt zich met name op ondernemers en medewerkers van foodspeciaalzaken.

De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2018 is op maandag 1 en dinsdag 2 oktober 2018  in Expo Houten.

Voor een bezoek kunt u zich gratis registeren op de site van de Vakbeurs Foodspecialiteiten.

Magazines

Vakcentrumleden met een foodspecialiteitenwinkel ontvangen vier maal per jaar het vakblad Lekkernijver.

Voor de consument is er het glossy magazine Lekkernijen, dat eenmaal per jaar verschijnt en door de gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels aan klanten kan worden gegeven.

Basiscursus 'Kaas verkopen'

kaas verkopen

Motivatie en kennis van zaken leiden tot meer plezier in het werk en betere verkoopresultaten. Daarvoor legt Cheese of Course de basis met goed doordachte opleidingen en trainingen: to-the-point en praktijkgericht. Doelgroepen: van beginner tot vergevorderd; van personeel in de bediening tot manager. De cursus bestaat uit 4 dagdelen, van 19:00 tot 22:00 uur. Hier vindt u meer informatie over de basiscursus 'Kaas verkopen'.

Kennis

Het Vakcentrum heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de toekomst van de foodspecialiteitenwinkel. Om te komen tot het beeld van de speciaalzaak in 2025, zijn maatschappelijke ontwikkelingen in beeld gebracht aan de hand van de 'trendtrechter'. Conclusie: Er is een uitstekende toekomst voor de échte speciaalzaken.

Lees hier de samenvatting of download het rapport (voor Vakcentrumleden).