Erik Stoffelsen (Domburg’s Kaas, Noten & Wijn): “MyCCP levert mij tijdwinst en werkplezier op”

In het centrum van Putten is de foodspeciaalzaak Domburg’s Kaas, Noten & Wijn van Erik Stoffelsen gevestigd. “Meer dan de helft van onze klanten komt van buiten Putten”, meldt Erik. En dat heeft alles te maken met het uitgebreide assortiment Nederlandse en buitenlandse kazen, vers gebrande noten, prachtige vleeswaren & tapas, wijn en port. Erik is altijd op weg naar een nog professionelere winkel. En precies daarom maakte Erik de overstap naar het digitale platform Vakcentrum MyCCP.

Foto casestudy winkel domburg

Zo handig: alles digitaal

Vakcentrum MyCCP communiceert met de temperatuursensoren in de koelingen, de bluetooth thermometer en de bijbehorende digitale ‘afvinklijsten’ in de app. Erik: “Het mooie is dat alles automatisch gaat en ik de gegevens altijd en overal kan inzien. Loopt er een koeling uit temperatuur? Dan krijg ik een melding. Het bijhouden van lijsten was altijd veel werk. Nu worden ze volledig automatisch ingevuld. Het is alleen nog een kwestie van afvinken.”

Veel gebruiksgemak

“Ik hoef bovendien zelf niets meer te loggen. In iedere koeltoonbank ligt een voeler, een logger. Die geeft elke vijf minuten de temperatuur door. Die data wordt volautomatisch in lijsten gezet. Ik kan het zo van de laatste drie maanden oproepen, inclusief alle alarmen die er geweest zijn. We hadden recent bijvoorbeeld een domme fout. In plaats van de airco, ging de verwarming aan. Ik kreeg direct een melding. De oorzaak was zo gevonden en vijf minuten later was alles weer op de rit. Zonder alarm kom je daar misschien pas twee uur later achter. Dan kun je de producten wel weggooien. Verder hebben we zelfontwikkelde toonbanken voor de ­buitenlandse kazen. Het is essentieel dat we de temperatuur daarin goed houden. Dus snel schakelen als er een temperatuurgrens overschreden wordt, is heel belangrijk. Nu hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken.
Voor binnenkomende producten gebruiken we een bluetooth thermometer. Ik open in de ­MyCCP-app de bijbehorende checklist, temperatuur de producten en de rest gaat automatisch. De thermometer is echt een gemaks­apparaat. En alles bij elkaar is het echt winst.”

Foto 2 casestudy winkel domburg.jpgSluit naadloos aan op mijn winkel

De software bevat de standaard HACCP-­registratielijsten die je vervolgens naar wens kunt personaliseren. Erik: “Dat doe je tijdens het eerste bezoek van Gullimex, bij de installatie. Zij stemmen de lijsten af op je bedrijf. Ook het goed instellen van de koelers en de marges gebeurt dan. Zodra hier de boel draaide, sloot het systeem naadloos aan op onze winkel.”

Met MyCCP de puntjes op de i

Voor Erik is het gebruik van MyCCP een middel om de winkel te perfectioneren. “Dat komt deels door de verzwaring van de certificering, maar ik vind het zelf ook belangrijk om te kijken naar wat makkelijker en beter kan. En alles wat daaraan bijdraagt, levert mij tijdwinst en werkplezier op. Ik haal mijn plezier uit bezig zijn met klanten en met producten, niet in de verplichte dingen eromheen. Dus als dat dan automatisch, overzichtelijk en digitaal kan, dan heb je mij wel. Ik kan het iedereen aanraden.”