Vakcentrumlid Heeren test sociale robot in zijn winkel

Mensen zijn toe aan iets leuks

Bezoekers van de Albert Heijn aan het Dillenburgplein in Ridderkerk keken begin april toch even vreemd op toen ze werden ontvangen door een humanoïde, autonome en intelligente ­service­robot. Deze robot, genaamd Cruzr, bleek een (veilige) gastheer die klanten begroet, hen ­informeert over de veiligheidsmaatregelen en de weg wijst. En Cruzr bleek heel attent: hij herinnerde klanten er vriendelijk aan om een bloemetje mee te nemen.

IMG_9565

"Wij zijn innovatief en doen er alles aan om onze klanten zo goed en veilig mogelijk te helpen, ook in deze lastige tijden. Maar mensen zijn eveneens toe aan iets leuks en dat is Cruzr zeer zeker", vertelt Remco Heeren, eigenaar van de AH aan het Dillenburgplein, waar Cruzr voor het eerst in ons land in een supermarkt in actie kwam. Heeren mocht Cruzr uittesten en de robot bleek al snel een ware publieksmagneet: mensen kwamen speciaal naar zijn supermarkt en deelden massaal foto’s via social media, de (lokale) media pikten het op en een bericht van Heeren op LinkedIn werd al snel meer dan 15.000 keer bekeken.

Cruzr informeert én vermaakt

“Wij mochten Cruzr in onze supermarkt als eerste uittesten en dat deden we natuurlijk graag. Gaandeweg ontdek je steeds meer mogelijk­heden en zie je kansen hoe we van deze sociale robot gebruik kunnen maken”, vertelt Heeren. Eerst dacht hij dat Cruzr vooral kinderen zou aanspreken, maar volwassenen vonden de robot eveneens geweldig. “Die robot is ook heel slim: Cruzr kan je leeftijd inschatten, of je een man of vrouw bent, hij gaat voor je opzij en hij zegt dingen op een hele menselijke manier. En als je vroeg of Cruzr voor je wilde dansen, dan zette hij muziek op en deed hij een dansje. Dat vonden kinderen uiteraard fantastisch. Maar je kunt hem natuurlijk veel meer leren. Het programmeren van Cruzr werkt vrij simpel en intuïtief, gewoon via een app op je tablet of smartphone. Al ‘swipend’ ga je door het menu, je zet ergens een tekst neer die hij uitspreekt en je kunt tevens een MP4-filmpje uploaden dat hij op zijn ‘gezicht’ afspeelt. Dat hebben we ­gedaan om mensen erop te attenderen dat ze hun handen moeten desinfecteren. Het is vooral ‘learning by doing’. De mogelijkheden om Cruzr in te zetten zijn schier eindeloos en eigenlijk voor elk type winkel toepasbaar.”

Een tip van Heeren: maak een deal met een van je leveranciers. Laat Cruzr bijvoorbeeld een bepaald assortiment of product aanprijzen. Je kunt Cruzr tevens met een buurman delen. Zodoende druk je de huurprijs van Cruzr.

Huur Cruzr met 30% ledenvoordeel!

Wilt u een bijzondere ‘instore experience’? Leden van Vakcentrum krijgen 30% korting op de huurprijs. U kunt Cruzr huren voor een dagevent, een week, maand of zelfs jaar. Hoe langer u Cruzr huurt, des te goedkoper het in relatieve zin wordt.
Prijsvoorbeeld: 1 maand huur kost normaal € 3600,-*. Uw ledenkorting bedraagt 30% ofwel € 1080,-! Cruzr wordt ‘ready to use’ geleverd en de gebruiker kan ongelimiteerd makkelijk zelf teksten, foto’s en video’s aanpassen. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar reactie@vakcentrum.nl o.v.v. Huur Cruzr.

*Exclusief kosten voor verzekering, ­programmering, ‘customizen’ e.d. en ­inclusief brengen/halen (normaal € 550,-)

Full-service robot voor een instore experience

Cruzr is een zogenaamde full-service robot die perfect past binnen het streven naar het ­optimaliseren van de ‘instore experience’.
Cruzr wordt verhuurd door RobShare NL, ­onderdeel van de Duitse Hahn Group. RobShare programmeert, levert, monteert en verzekert Cruzr en spreekt alles van tevoren door met de klant. In Duitsland werken er verschillende bekende retailorganisaties, zoals Edeka en Rewe, al succesvol met deze robot.