Tarieven en voorwaarden

Vakcentrum logo Bedrijfsadvies DEF-01

Het Vakcentrum vindt het belangrijk dat advies niet alleen goed, maar ook betaalbaar is. Daarom hanteren wij scherpe tarieven. En leden? Die krijgen korting.

Uurtarieven 2018

Vakcentrumleden

Niet-leden

Bedrijfseconomisch advies € 122 € 165
Bedrijfsjuridisch advies € 138 € 180
Groepstarief (2 personen of meer) € 180 op aanvraag
Mediation € 138 € 180
Voorrijtarief € 165 € 265
Huurprijsverlaging no cure no pay* n.v.t.


Wanneer een dossier geopend wordt, brengen wij € 17,00 dossier/administratiekosten in rekening. Er wordt € 20 per uur toeslag in rekening gebracht wanneer dossiers zwaarwegend en/of spoedeisend zijn. Dit geldt voor zowel bedrijfseconomisch als juridisch advies en wordt van tevoren meegedeeld. Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw.

*De dienst 'huurprijsverlaging' wordt verzorgd op basis van 'no cure no pay'. Dat betekent dat u deze dienstverlening alleen betaalt als wij een huurverlaging hebben weten te bereiken. In zestig termijnen voor maximaal vijf jaar betaalt u ons dan 18% over de verlaging. De externe kosten (kosten taxateur, deurwaarder, rechtbank) worden direct aan u uitgefactureerd. Het resterende bedrag zal door middel van een automatische incasso over een periode van zestig maanden worden geïnd. U heeft ook de mogelijkheid om ons ineens te betalen. Dan bent u slechts 13,5% van de bereikte huurverlaging verschuldigd. Let op: als u het traject met het Vakcentrum ingaat, dan zult u dit moeten afmaken. Bij een tussentijdse beëindiging zullen gemaakte kosten namelijk wél worden afgerekend.

Gratis telefonisch eerstelijns hulp voor Vakcentrumleden

Vakcentrumleden hebben recht op gratis telefonisch eerstelijns hulp van de juridische en bedrijfseconomische adviseurs. Dit geldt voor vragen betreffende de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf en voor vragen op elk mogelijk juridisch en bedrijfseconomisch gebied die terstond op basis van algemeen (juridisch en bedrijfseconomisch) denkniveau kunnen worden beantwoord. Als er naslagwerkzaamheden moeten worden verricht of correspondentie gevoerd of gelezen moet worden, zal een dossier worden aangemaakt en wordt er gedeclareerd tegen de geldende uurtarieven.