SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

U.S. Toy Association: hoe worden de 'Hottest New Trends' bepaald?

Advertorial
29 oktober 2019

Kinderen zijn zich vandaag de dag niet alleen zeer bewust van wat er in hun eigen omgeving en/of school gebeurt, ze zijn door het gebruik van social media ook snel op de hoogte van wat zich in de wereld op allerlei gebieden afspeelt. Dat maakt ze vroegwijs en ze weten al op jonge leeftijd wat de wereld hen te bieden heeft. Trends pikken zij al snel op en dit bepaalt voor een belangrijk deel hun koopgedrag ten aanzien van ‘food’, mode, muziek én natuurlijk speelgoed.

Toy Fair New York.jpg“Elk jaar zijn er weer nieuwe trends, van eenhoorns tot slijm en ‘unboxing’. En als altijd is het de grote uitdaging van de speelgoedindustrie om vroegtijdig te anticiperen op wat kinderen in de toekomst inspireert en motiveert. Speel je daar goed op in,  dan stuwt dat de verkoop”, vertelt Adrienne Appell, trendexpert van de U.S. Toy Association. “Daarom is het speuren naar de (toekomstige) trends in speelgoed en spellen cruciaal en iets waar een trendcomité continu mee bezig is. We zitten dan regelmatig met wereldwijd opererende speelgoedbedrijven om de tafel, om te praten over wat ‘the next big thing’ is. Die informatie verzamelen we en bespreken we vervolgens intern en kijken we wat de belangrijkste, opkomende trends en thema’s zijn. Die informatie valt onder een embargo. Het trendcomité gaat dan dieper in op de materie en komt vervolgens met een finale lijst met de ‘hottest trends’ voor het volgende jaar. Deze lijst wordt uiteindelijk aan media en bezoekers gepresenteerd tijdens de North American International Toy Fair, die begin februari 2020 in New York City wordt gehouden en wordt georganiseerd door The Toy Association.”

‘The place where trends come alive’
De North American International Toy Fair staat binnen de branche bekend als ‘the place where trends come alive’. De beurs voelt een beetje aan als 5 december: iedereen is nieuwsgierig wat de nieuwste trends zijn. Op meer dan 41.000 m2 worden tienduizenden brandnieuwe stuks speelgoed en entertainmentproducten voor jongeren gepresenteerd. Sommige van die producten zag het trendcomité een paar maanden eerder nog als prototype. Meer dan 1000 exposanten tonen op de beurs hun nieuwste speelgoed aan meer dan 11.000 retailers, groothandelaren, entertainment executives, importeurs en inkoopgroepen. Dit aanbod kan zowel voor de ‘first timers’ als regelmatige bezoekers overweldigend overkomen. Daarom is het aan te bevelen om aan het begin van de show de openbare seminars te bezoeken, waar de trendspotters van The Toy Association ‘the top toy trends of the year’ toelichten. Dat geeft meer houvast in het doolhof van alle introducties. Bekijk hier de toy trends briefing van dit jaar.

Trends van 2019
Tijdens de Toy Fair New York van dit jaar, kondigde The Toy Association zes trends aan: Unboxing 2.0, Compound Crazy, Explosive Entertainment, Throwback Toys, Inspirational & Aspirational Play en Foodie Fun. Deze trends bevorderen actief spelen, doen een beroep op het voorstellingsvermogen en dan maakt het niet uit of kinderen verzot zijn op ‘unboxing’, op zoek naar verborgen surprises, of zich uitleven in allerlei rollenspellen waarbij zij fantaseren over wat ze later willen worden. Wat je tevens ziet is dat speelgoedproducenten, ongeacht het segment waarin zij opereren, steeds meer energie (en geld) steken in het ontwikkelen van speelgoed dat de aandacht van kinderen vast blijft houden in een tijd dat tablets, smartphones en tv de grootste concurrenten zijn. Om die reden wordt ook steeds meer ingezet op hybride speelgoed, waarin de fysieke wereld wordt gemengd met de digitale wereld. Kinderen leren zo spelenderwijs allerlei vaardigheden aan, die belangrijk zijn in hun latere ontwikkeling.

’Brain healthy’ speelgoed
“Elk ’brain healthy’ stuk speelgoed of spel dat kinderen helpt in hun cognitieve, sociale, emotionele en motorieke ontwikkeling, blijft populair”, besluit Appell. “De speelgoedindustrie creëert constant een uiteenlopende reeks speelgoed dat niet alleen opwindend en innovatief is, het komt kinderen van alle leeftijden ten goede.”

Wilt u weten wat de ‘Hottest New Trends’ in speelgoed en spellen zijn? Kom dan naar de Toy Fair in New York die volgend jaar wordt gehouden, van 22 tot en met 25 februari. Op www.ToyFairNY.com staat alle last-minute informatie en de mogelijkheid om uzelf te registreren. U kunt ook een gratis Toy Fair Mobile app downloaden in de Apple Store of op Google Play. Bekijk hier een impressie van de beurs van 2019 van de Toy Insider.