SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Nieuwe verkiezing in 2020: Het béste speelgoed van Nederland®

2het beste speelgoed van nederland.jpg7 februari 2020

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar van de Ornes, de Organisatie van Nederlandse Speelgoedleveranciers, krijgt er dit jaar een geduchte concurrent bij: Het béste speelgoed van Nederland®. Dit nieuwe initiatief werd tijdens de Spielwarenmesse in Neurenberg gelanceerd. Iedere leverancier kan meedoen, niet alleen de merken. Ook wordt de rol van de eindgebruiker bij het nomineren van het speelgoed veel groter.

De organisatie ligt in handen van Het béste speelgoed van Nederland®, in samenwerking met Kidsweek. Het béste speelgoed van Nederland®, wil zich niet alleen profileren als een verkiezing, maar tevens als een platform dat het hele jaar door volwassenen adviseert bij de aankoop van speelgoed en spellen. Dat wordt afgestemd op criteria zoals leeftijd, educatie, ontwikkelingsniveau, plezier, samenspelen en veiligheid. Dit gaat verder dan alleen de kwalificatie ‘geschikt voor’. Die informatie moet via de website https://www.hetbestespeelgoedvannederland.nl/ breed toegankelijk worden.

Niemand kan te dominant worden
Een ideaal middel om bekendheid te krijgen is natuurlijk via een verkiezing en daar kunnen alle speelgoedleveranciers aan meedoen: merkfabrikanten, importeurs, agenten, leveranciers van een private-label, dus iedereen. Zij kunnen per leeftijdscategorie één product insturen. Zo kan niemand te dominant worden. Er zijn zeven leeftijdscategorieën, van baby’s en peuters, tot jong volwassenen (16-18 jaar) en volwassenen (18+). Alle deelnemers betalen per artikel, per categorie, een vast bedrag dat ook lager wordt bij meerdere inzendingen: bij het eerste artikel betaal je € 1500,-, bij het tweede € 1250,- en bij het derde € 1000,-. Bij leveranciers was duidelijk behoefte aan veranderingen en het animo om aan de nieuwe verkiezing deel te nemen, is groot. Half maart moet blijken hoe hard alle toezeggingen zijn.

De consument jureert
De jury voor de nominatie is 100% objectief, want die bestaat uit de eindgebruikers zelf. Zijn de nominaties bepaald, dan kiest een expertjury - bestaand uit specialisten uit de speelgoedbranche - de uiteindelijke winnaar per categorie. Er moet nog een datum worden gekozen voor een groots opgezet evenement, waarbij de winnaars worden bekendgemaakt. Hoewel details nog ontbreken, is het de bedoeling dat daarbij ook veel kinderen aanwezig zijn.

Om Het béste speelgoed van Nederland te promoten is een samenwerking aangegaan met kinderkrant Kidsweek (oplage 420.000 exemplaren). Tevens wordt een extra advertentiecampagne (oplage 160.000 exemplaren) gepland en wordt een communicatiecampagne naar circa 5000 basisscholen opgestart.

Meer weten? Ga naar https://www.hetbestespeelgoedvannederland.nl/, of stuur een mail aan info@hetbestespeelgoedvannederland.nl.