SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Website Het Béste Speelgoed van Nederland® online

Het beste speelgoed 2020.png16 juni 2020

In 2020 is het nieuwe platform 'Het Béste Speelgoed van Nederland' geïntroduceerd en georganiseerd. De website www.hetbestespeelgoedvannederland.nl is inmiddels online en bevat informatie over o.a. het platform, de organisatie en de deelnemende speelgoedleveranciers. Ook zal er regelmatig nieuwe informatie in aanloop naar de verkiezing online worden geplaatst.

Al het deelnemende speelgoed wordt door kinderen uitvoerig getest, om zo te bepalen welk speelgoed genomineerd gaat worden. Het Béste Speelgoed van Nederland zoekt hiervoor samen met partner Kidsweek uit iedere provincie één school die alle producten uit wil proberen. Scholen die mee willen doen kunnen zich inschrijven tot 26 juni 2020. Klik hier voor meer informatie.

Naast het testen op basisscholen wordt er voor de jongste gebruikers en echte spellenkenners een apart jurypanel samengesteld. Zo wordt het speelgoed uit deze categorieën ook uitvoerig getest door de gebruikers.

In totaal doen er bijna zestig speelgoedartikelen mee. Deze zijn verdeeld over zeven verschillende leeftijdscategorieën: baby 0-1 jaar, peuter 2-3 jaar, kleuter 4-6 jaar, schoolkind 7-9 jaar, tiener 10-15 jaar, jong volwassenen 16-18 jaar en volwassenen 18+ jaar. Welke artikelen meedoen met Het Béste Speelgoed van Nederland worden in de loop van de verkiezing bekendgemaakt.