SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Mirage Retail Group goed op koers

2Mirage Retail Group.png8 juli 2020

De Mirage Retail Group ligt volgens topman Michiel Witteveen goed op koers. Het nettoresultaat van de groep over 2019 laat weliswaar nog altijd een fors verlies zien van € 144 miljoen, maar dit is in lijn met het businessplan en al veel minder dan in het vorige boekjaar. De omzet in verslagjaar 2019/2020, waarin de omvangrijke reorganisatie van het concern werd afgerond, bedroeg € 544 miljoen en het eigen vermogen is hersteld naar € 64 miljoen (2018: € 325 miljoen negatief).

Het concern is nu actief in de huishoudsector, met de formules Blokker, Big Bazar (in Nederland en België) en met de jonge Aziatische winkelformule Miniso. Miniso heeft eind april 2020 een eerste winkel geopend in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Op 4 juli werd in Eindhoven een flagshipstore geopend.

“Ik ben tevreden over het jaar 2019, waarin wij weliswaar een verlies hebben gemaakt, maar onze budgetten en doelstellingen voor het jaar hebben gehaald. Op een aantal gebieden hebben we het zelfs beter gedaan dan we hadden verwacht. Ons eigen vermogen is met € 64 miljoen weer positief en ziet er een stuk gezonder uit dan een jaar eerder”, aldus Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group. “Ondanks de coronacrisis hebben wij door de combinatie van een verbeterde conversie, een hoger bonbedrag en een verbeterde brutomarge in de eerste maanden van het boekjaar 2020, ten opzichte van vorig jaar, een significant beter resultaat behaald. Wij verwachten dat onze route naar herstel onverminderd gerealiseerd kan worden”, aldus Witteveen.

In de tweede helft van 2020 wil Mirage Retail Group de speelgoedketen Intertoys volledig integreren. Intertoys is met 130 winkels en 80 franchisefilialen en 1.100 medewerkers de grootste speelgoedwinkelketen van Nederland.