SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Zoektocht naar Het Béste Speelgoed van Nederland® gestart

het beste speelgoed van nederland.jpg27 juli 2020

Nederland heeft sinds dit jaar een nieuwe speelgoedverkiezing, Het Béste Speelgoed van Nederland®, en die is nu van start gegaan. Bij deze wedstrijd spelen de gebruikers een grote rol. Het speelgoed wordt onderverdeeld in vijf categorieën: baby & peuter, kleuter, schoolkind, tiener en (jong) volwassenen.

De komende maanden testen twaalf geselecteerde basisscholen uit heel Nederland het speelgoed in de categorie schoolkind en tiener. Daarna selecteren zij per categorie hun top vijf. Het baby-, peuter- en kleuterspeelgoed wordt getest door jonge ouders, het speelgoed in de categorie 15+ door jong volwassenen. Ook zij kiezen hun top 5. De jury voor de nominaties is hierdoor 100% objectief. De winnaars worden uiteindelijk door vakspecialisten uit de speelgoedbranche gekozen.

Via www.hetbestespeelgoedvannederland.nl kunt u de deelnemende merken/bedrijven bekijken. Vanaf 26 augustus zijn hier de deelnemende producten te zien en kan er gestemd worden.

Nominaties en winnaars
Op 16 oktober worden tijdens de grote finaledag in Attractie- & Vakantiepark Slagharen alle nominaties bekendgemaakt. Kinderen, speelgoedmakers en experts komen op deze dag bijeen voor een laatste testronde. Aan het eind van de feestelijke bijeenkomst zal de vakjury de winnaars uitroepen.

Organisatie
De organisatie van de verkiezing ligt in handen van Het Béste Speelgoed van Nederland® in samenwerking met Kidsweek. Deze landelijke kinderkrant zal in augustus met een campagne komen over Het Béste Speelgoed van Nederland, in een oplage van 420.000 exemplaren. Ook is er een samenwerking met het Spellenspektakel in Utrecht en met Uitgeverij Babybladen. Daarnaast doen volgens de organisatie alle speelgoedspeciaalzaken van Nederland mee en moet dit juist een feestje exclusief voor de fysieke winkels worden.