SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Voorbereidingen Kind + Jugend 2021 in volle gang

Advertorial

28-07-2021

Bijna 180 bedrijven uit ongeveer 20 landen staan ​​van 9 tot en met 11 september 2021 op de herstarteditie van Kind + Jugend in Keulen. Duurzaamheid is een hoofdthema. Met hun compacte presentaties laten de exposanten op Kind + Jugend 2021 zien dat de branche voor baby- en peuterproducten volledig aansluit bij de laatste trends.

Voor de website

website1.jpg

In aanvulling op de collecties van de exposanten, geeft het Trend Forum van Kind + Jugend inzicht in trends en ideeën, die door experts als Trendbible op een prikkelende wijze worden gepresenteerd. Op het digitale platform Kind+Jugend @home wordt eveneens volop informatie over exposanten en presentaties gedeeld.

Een veilig bezoek

De herstarteditie van Kind + Jugend 2021 vindt plaats in hal 10.2. Daarbij wordt rekening gehouden met een correcte naleving van de afstands- en hygiëneregels. Met behulp van een app kunnen bezoekers ook de drukte ontwijken, zodat zij een comfortabel bezoek aan de beurs kunnen brengen; van de parkeerplaats tot in de hal.

Toegangskaarten voor bezoekers en media zijn exclusief online verkrijgbaar. Dit geldt ook voor exposanten en alle dienstverleners. Met ingang van het najaarsbeursseizoen wordt alleen toegang tot het beursterrein verleend aan personen die volledig zijn ingeënt, of in het afgelopen halfjaar hersteld zijn van COVID-19, of een recente, negatieve testuitslag hebben. Koelnmesse zal omtrent de maatregelen tijdig nadere informatie verstrekken.

Trends

Er zijn maar weinig branches die zo gedreven inzetten op innovatie als de wereld van babyproducten en kinderkleding: duizenden nieuwe producten en een eindeloze reeks nieuwe trends vinden hun weg naar kinderkamers over de hele wereld. Ook hier gaat de trend steeds meer richting design, kwaliteit en niet in de laatste plaats naar milieubewustzijn en duurzaamheid.

In 2019 startte Kind + Jugend al een initiatief om duurzaam textiel beter zichtbaar te maken voor de vakbezoekers. Samen met de German Textile Trade Association (BTE), die ook lid is van het Partnership for Sustainable Textiles, heeft Kind + Jugend de exposanten uitgelicht die door middel van erkende keurmerken en/of andere officiële certificaten bevestigen dat zij duurzaam textiel produceren. De erkende keurmerken zijn bijvoorbeeld GOTS, Oekotex, bluesign of Made in Green. Op de website van Kind + Jugend is de lijst te vinden met fabrikanten/exposanten die duurzaam textiel produceren. U kunt dan als beursbezoeker een route langs deze bedrijven uitstippelen. Dit initiatief wordt zowel door de industrie als de bezoekers zeer gewaardeerd, omdat vooral jonge ouders zich in hun koopgedrag steeds meer laten leiden door milieuvriendelijke en duurzame producten voor hun kinderen.

Duurzaam speelgoed

Ook op het gebied van speelgoed en kindermeubels is de trend naar duurzaamheid nauwelijks te missen. Steeds meer ouders willen speelgoed dat niet alleen kleurrijk en educatief is, maar ook ecologisch verantwoord, eerlijk geproduceerd en duurzaam. De industrie geeft gelukkig ook steeds meer gehoor aan de roep van ouders die, geconfronteerd met vervuiling en grote hoeveelheden verpakkingsafval, in toenemende mate zoeken naar duurzame alternatieven. Naar speelgoed dat de gezondheid en veiligheid van het kind niet in gevaar brengt, dat in ecologisch opzicht onberispelijk, duurzaam, recyclebaar en herstelbaar is. Ook eerlijke arbeidsomstandigheden zijn een belangrijk criterium. Veel speelgoedfabrikanten gebruiken nu al hout dat uit duurzame bosbouw afkomstig is. Ook testen ze innovatieve materialen. Duurzaam speelgoed is immers geen wegwerpartikel. Voor de productie van kindermeubilair geldt tevens dat dit moet kunnen meegroeien met het kind zodat het over een langere periode kan worden gebruikt.

Genderneutraal

Een andere opvallende trend is het loskomen van het roze en blauw voor meisjes of jongens. Er komen steeds meer genderneutrale producten voor kinderen op de markt. En niet alleen jonge startende bedrijven houden zich hiermee bezig. Ook gevestigde merken bieden alternatieven voor roze en blauw en spelen daarmee in op de genderneutrale trend.

Milieuvriendelijke mobiliteit

Hightech is natuurlijk ook een wezenlijk onderdeel van de wereld van kinderen. En dan hebben we het niet alleen over de digitale gadgets die het welzijn van kinderen en ouders thuis bewaken. Elektromobiliteit bijvoorbeeld wordt meer en meer toegepast in kinderwagens en fietskarren. Vooral in de grote steden van Europa stoppen steeds meer ouders met het gebruik van hun auto en stappen over op milieuvriendelijke mobiliteitsvormen.

Tot slot

Vakbezoekers en trendscouts kunnen tijdens Kind + Jugend eenvoudig ontdekken wat er nieuw is in de branche en welke trends de toekomst gaan bepalen. Daarnaast zal het informatieve Trend Forum, met lezingen van bedrijfsexperts, de bezoeker helpen om de marktdynamiek te duiden en te evalueren. Het nieuwe hybride formaat, met het digitale platform Kind+Jugend @home, geeft bovendien toegang tot nieuwe inzichten, ook voor diegenen die dit jaar misschien niet naar Keulen kunnen reizen.

Ga voor meer informatie en tickets naar: https://www.kindundjugend.com/