SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Fysieke Spielwarenmesse geannuleerd

Spielwarenmesse Digital als alternatief

Helaas heeft het niet zo mogen zijn: voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Spielwarenmesse haar beurs moeten annuleren. Dit keer is het snel stijgend aantal Omicron-besmettingen de oorzaak. Een toenemend aantal exposanten dat naar de beurs zou komen, trok daarop de stekker uit hun deelname. Maar er is een alternatief: Spielwarenmesse Digital.

Spielwarenmesse_digital+logo

"We hebben er echt alles aan gedaan om het live-evenement door te kunnen laten gaan en we kregen aanvankelijk veel steun vanuit speelgoedmarkten over de hele wereld", zegt een teleurgestelde Christian Ulrich, woordvoerder van de Raad van Bestuur van Spielwarenmesse eG. “Een groot aantal leveranciers zonder internationale distributienetwerken deed zelfs in december een beroep op ons om, gezien het grote belang, met de beurs door te gaan.”

Volwaardige beurs niet mogelijk
Halverwege januari verslechterden echter de omstandigheden door de snelle groei van de Omicron-variant. Als reactie hierop annuleerde een groot aantal exposanten, uit zorg voor de gezondheid van hun teams, hun stands. Een volwaardige Spielwarenmesse als toonaangevend, internationaal platform was daardoor niet langer mogelijk. Een verdere complicatie was dat evenementen, zoals beurzen, door de autoriteiten zouden worden afgelast. Dat maakte het verder voorbereiden van de beurs haast onmogelijk.

Spielwarenmesse Digital
"We betreuren het dat we deze beslissing hebben moeten nemen en zijn iedereen dankbaar die zich tot het einde toe heeft ingezet voor een fysieke beurs", aldus Christian Ulrich. “Er is echter een alternatief voor de fysieke beurs: zowel voor exposanten als voor bezoekers is er een multifunctioneel platform, Spielwarenmesse Digital. Dit betekent dat u van 2 tot en met 6 februari toch de mogelijkheid hebt om de laatste trends te ontdekken en te netwerken!”

www.spielwarenmesse.de/en/special/spielwarenmesse-digital