SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Speelgoedverkiezingen samen verder! Focus op Verkiezing Speelgoed van het Jaar

27 januari 2022Hans en Emile.jpg

De afgelopen twee jaar waren er twee speelgoedverkiezingen in ons land: Het Béste Speelgoed van Nederland en de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Voor een eenduidig beeld van de speelgoedbranche naar media en consument was dat echter geen goede zaak en een nodeloze versnippering van budgetten en mankracht bovendien. Vanaf dit jaar is er weer één speelgoedverkiezing, onder de vlag van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, die het beste van de twee bundelt.

Emile KalisLogo_FC_Verkiezing_50jaar.png heeft met ingang van 1 april 2021 de marketingcommunicatie op zich genomen van Stichting Speelgoed Nederland (SGN). Daardoor is hij tevens verantwoordelijk voor de organisatie van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Zijn opdracht: de verkiezing een nieuwe impuls geven, want dat was hard nodig. Dit was ook de reden dat twee jaar geleden een nieuwe verkiezing het licht zag: Het Béste Speelgoed van Nederland. Dit initiatief werd genomen door Hans Hummelink van Otto Simon. Begin van dit jaar zijn Kalis en Hummelink om de tafel gaan zitten met de intentie om samen één speelgoedverkiezing neer te zetten. De speelgoedketens, zo zeggen Kalis en Hummelink, hebben al duidelijk gemaakt dit nieuwe initiatief te ondersteunen. 
 
Onderdeel van een groter marketing- en communicatieplanHBSVNlogo.PNG
Kalis blijft de organisatie voor zijn rekening nemen, Hans Hummelink (links op de foto) en zijn team hebben vertrouwen in zijn aanpak en trekken zich met een gerust hart terug. Daarbij speelt bovendien mee dat de Verkiezing Speelgoed van het Jaar een onderdeel wordt van een groter marketing- en communicatieplan van Stichting Speelgoed Nederland (SGN), dat als doel heeft om de speelgoedbranche het hele jaar door te promoten.  
 
Verkiezing breder neergezet
Door de Verkiezing Speelgoed van het Jaar worden wel een aantal elementen overgenomen van het Béste Speelgoed van Nederland, zoals de samenwerking met het blad Kidsweek en het bij de verkiezing betrekken van (school)kinderen en hun ouders. Daardoor kan de verkiezing breder worden neergezet en wordt daarmee ook relevanter en interessanter voor handel en retail.  
Iedere spellen- en speelgoedretailer, offline en online, franchisenemer of zelfstandig, wordt daarom uitgenodigd om straks mee te doen en de verkiezing in de winkel te communiceren. 
 
Lees het volledige artikel in de eerste uitgave van Speelgoed en Hobby van dit jaar (verschijndatum: 27 januari 2022).