SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

De Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

samen spelen logo.jpg28 april 2022

Op 18 april is door Speelgoed van het Jaar een nieuwe wedstrijd gelanceerd: Kinderen Ontwerpen Speelgoed. Kinderen en scholen kunnen zelf speelgoed ontwerpen. Het winnende speelgoed kan zelfs geproduceerd en opgenomen worden in de winkels!

Speelgoed vh Jaar.jpg Maxim speelgoed vh jaar.jpg Ambassadeur Maxim

Ambassadeur van de ontwerpwedstrijd is Maxim, nu 9 jaar, die vorig jaar het spel MaXimaal bedacht. Dit spel heeft de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 in België gewonnen en is inmiddels al meer dan 40.000 keer verkocht. Daarom weet Maxim als geen ander dat je ook vanaf je keukentafel succesvolle spellen kan bedenken, die vervolgens ook nog in de winkels komen te liggen.

Iedereen kan meedoen

Docenten van het Jaar 2021, Angela Esajas van de Driemaster in Almere en Ismail Aghzanay van het Comenius Beroepsonderwijs College in Capelle aan den IJssel, zijn ook ambassadeurs van Kinderen Ontwerpen Speelgoed, om samen spelen te stimuleren en te laten zien dat iedereen leert van spelen. “Geweldig om te zien hoe kinderen met dit project gestimuleerd worden creatief te zijn en speelgoed te maken. Iedereen kan meedoen en met de klas is dat helemaal mooi”.

Aanmelden tot 24 juni

Scholen kunnen zich aanmelden via www.ontwerpspeelgoed.nl en tot en met vrijdag 24 juni hun ontwerp insturen. Dit kan met een echt prototype en door middel van een videopresentatie en uitleg van het ontwerp door de bedenkers en makers. Uit alle inzendingen, waarbij zowel het prototype als de presentatie worden beoordeeld, worden de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing. Uit deze voorselectie wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door de zes partners van de wedstrijd: LEGO, Asmodee, Identity Games, BOTI en Lobbes.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Nederlandse Speegloed Gala in november en wint diverse mooie prijzen, waaronder heel veel speelgoed. Tevens bestaat de kans dat het idee echt geproduceerd gaat worden.