SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Goliath kondigt acquisitie van Colorific aan

25 april 2022Goliath.PNG

Goliath uit Hattem neemt het Australische familiebedrijf Colorific over en voegt hiermee STEM (Science, Technology, Engineering en Math) en DIY-producten toe aan haar portfolio. Colorific is gevestigd in Melbourne, Australië. Colorific is al meer dan 30 jaar een marktleider in innovatieve DIY-producten en heeft meer dan 50 miljoen producten verkocht in meer dan 40 landen.

Daarnaast heeft Colorific meerdere prijzen gewonnen voor bijvoorbeeld hun producten en bedrijfsvoering. Tevens is Colorific in 2019 ingewijd in de Australische Business Hall of Fame. Mark Levi, Colorifics directeur, zei het volgende over de overname: “We zijn al een tijd op zoek naar een partner die ons succes in Australië kan herhalen op wereldschaal. We zijn enthousiast dat we deze perfecte match in Goliath hebben gevonden; een succesvol en innovatief familiebedrijf.”

“De overname van Colorific door Goliath is een geweldig nieuw hoofdstuk voor het verhaal van ons bedrijf,” aldus Jochanan Golad, CEO van Goliath Group. “Met Goliaths wereldwijde distributienetwerk hebben wij een goede positie om Colorifics innovatieve producten te verspreiden over de wereld. We zijn erg enthousiast om Colorifics succesvolle merken, waaronder Build a Bot, WorX, Fairylites, Watch Me Grow, te laten groeien.” 
Andrew Lee, directeur van Goliath Australië en Nieuw-Zeeland voegde hieraan toe: “Colorifics innovatieve R&D divisie blijft in Melbourne, dit zorgt ervoor dat beide partijen kunnen doen waar ze goed in zijn. Colorific kan blijven innoveren en Goliath kan de producten promoten, aanbieden en verkopen over de hele wereld.”