SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

bol.com brengt speelgoedtrends 2022 in kaart

27 oktober 2022

logo bol.jpeg

Maatschappelijke ontwikkelingen beïnvloeden speelgoedtrends 2022. Zo is er meer aandacht voor het klimaat, diversiteit & inclusiviteit, en is duurzaam speelgoed populair. Marcel de Looper, speelgoedexpert van bol.com, licht toe: “Bol.com heeft jarenlange ervaring in de speelgoedwereld en toegang tot een schat aan data over speelgoed. Op basis hiervan is goed te voorspellen welk speelgoed een trend gaat worden of blijven.”

Maatschappelijke ontwikkelingen zijn vaak van invloed op trends. Dat ziet De Looper in 2022 duidelijk terug. “De klimaatcrisis maakt mensen bewuster van het belang om zelf, ook bij het kopen van speelgoed, duurzame keuzes te maken. Er worden daarnaast steeds meer maatschappelijk gesprekken gevoerd over diversiteit en inclusiviteit. Logisch gevolg is dat merken hun aanbod hierop aanpassen en consumenten hier steeds meer voor open staan. Ook in ons Grote Speelgoedboek hebben we ervoor gezorgd dat kinderen zichzelf kunnen herkennen, zowel in de selectie van het speelgoed als in de beelden.”

De Looper ziet ook nog de invloed van de coronajaren en de huidige onzekere tijd terug in de trends. Geïnspireerd op de tijd die mensen samen thuis hebben doorgebracht, zijn spelletjes nog steeds enorm populair. Mensen zijn in de coronajaren ook meer gaan knutselen. Dit heeft de categorie modelbouw een boost gegeven. Daarnaast ziet De Looper dit jaar ook dat animatieseries voor kinderen die te zien zijn via streamingsdiensten als Netflix en YouTube een duidelijke invloed hebben op de trends.

De zes speelgoedtrends van 2022 zijn als volgt:

  • Streaming speelgoed
  • Divers en inclusief speelgoed
  • Klimaatneutraal spelen
  • Forever Young
  • Spelen voor verbondenheid
  • Modelbouw in een nieuw jasje

Je leest meer details over de trends via deze trendsheet.