SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Schleich-figuren over vijf jaar recyclebaar of biologisch afbreekbaar

24 november 2022Schleich infographic.jpg

Schleich heeft zich tot doel gesteld dat over vijf jaar haar figuren recyclebaar of biologisch afbreekbaar moeten zijn. Daarnaast streeft het bedrijf naar Cradle to Cradle® certificering in 2027 en werkt Schleich aan het vinden van gerecyclede of bio-based materialen.

Duurzaam spelen zit al vanaf het begin in het DNA van Schleich. Het bedrijf produceert al meer dan 85 jaar zeer gedetailleerd, hoogwaardig en duurzaam speelgoed. "Onze figuren zijn tijdloos en zijn altijd van generatie op generatie doorgegeven. Deze lange levensduur vermindert de ecologische voetafdruk van onze producten aanzienlijk", zegt CEO Dirk Engehausen. "Maar we kunnen niet op onze lauweren rusten. We doen onderzoek naar duurzame materialen voor producten en verpakkingen die grondstoffen besparen. Al over vijf jaar zijn onze figuren niet alleen recyclebaar of biologisch afbreekbaar, maar dankzij onze toepassing van de Cradle to Cradle® principes zorgen we er ook voor dat Schleich-figuren aan het einde van hun levensduur worden teruggegeven aan de productcyclus. Een Schleich-figuur kan dan idealiter een nieuw figuur worden met hetzelfde hoogwaardige materiaal. We zijn ervan overtuigd dat we alleen met deze holistische benadering kunnen bijdragen aan een duurzamere speelgoedindustrie." Schleich dierne.jpg

Alle verpakkingen zijn uiterlijk in 2025 recyclebaar en vanaf 2023 gebruikt het bedrijf alleen nog karton dat FSC® gecertificeerd is. Ook is het plasticgehalte in de verpakkingen aanzienlijk verlaagd en componenten vervangen door gerecyclede en recyclebare materialen. In vergelijking met 2020 heeft het bedrijf het plastic in al zijn verpakkingen met ongeveer 20% verminderd.  Schleich handpainting.png

Daarnaast werkt Schleich voortdurend aan het regionaliseren van zijn toeleveringsketen en het verkorten van transportroutes om de negatieve koolstofvoetafdruk te verminderen. In de toekomst zullen producten vooral worden gemaakt op de plaatsen waar ze worden verkocht. Als gevolg hiervan zullen andere productiegebieden naar Europa worden verplaatst.

In 2021 genereerde Schleich een wereldwijde omzet van 255 miljoen euro en verkocht het ongeveer 40 miljoen dierenfiguren. Het bedrijf is voor het grootste deel in handen van de Partners Group, een wereldwijde vermogensbeheerder voor particuliere markten.